Zgodan vodič za lov na najbolja jela na odmoru

16
Zgodan vodič za lov na najbolja jela na odmoru

Mnogi od nas na odmoru zaboravljaju na izbor zdrave hrane i upuštaju se u više ili manje (osobito manje) zdrave obroke. Naravno, pronaći pristupačnu hranu nije problem. Brza hrana je najbolja alternativa za mnoge od nas, ali u mnogim je slučajevima ova opcija odgovorna za razne probavne probleme koji mogu pokvariti naš jednotjedni odmor. Jedan savjet, međutim, može nas spriječiti od Hitne pomoći i krize trovanja hranom: birajte restorane u kojima jedete mudro. S druge strane, jedući što god nađete, gubite dio najvećeg dijela nezaboravnog odmora: ukusnu domaću hranu, napravljenu od svježih, lokalnih namirnica. Ali nemojte nam vjerovati na riječ. Jeste li ikada čuli da vam netko govori kako je njihov McChicken bio sjajan na onom nevjerojatnom putovanju na koji su krenuli prije nekoliko godina? Što kažete na sjajno iskustvo koje su vaši dobri prijatelji imali na tom nevjerojatnom Restoran Guernsey lociran, poslužuju samo svježu hranu? Možda ste čuli nešto slično… Ako želite biti ta moderna obitelj, zdravo se hraniti čak i na odmoru, u nastavku imamo nekoliko savjeta za vas.

Vaš odmor je poseban. Isprobajte posebnu filozofiju hrane za to

Duboko udahnite i razmislite o tome. Kakva mjesta trebate vidjeti? Kakva mjesta želite izbjeći? Pogledajte koja hrana specifična ima područje koje ćete posjetiti. Je li uz more? Tada će najsvježija hrana koju ćete tamo dobiti biti na bazi ribe. Uzmite u obzir i svoj proračun po obroku. Vrhunski restorani imat će skupu hranu i najvjerojatnije male porcije. Jeste li spremni žrtvovati količinu zbog skupog dekora? Ako ne, možda ćete htjeti probati lokalni restoran koji nudi velikodušne tečajeve koji također izgledaju nevjerojatno. Također, razmislite o atmosferi koju tražite. Vrhunski restorani imat će napetu i zastrašujuću atmosferu. S druge strane, lokalni restorani će vam najvjerojatnije pružiti priliku za interakciju s ljubaznim, ali ljubaznim osobljem, ostalim posjetiteljima i domaćim stanovništvom. Polazeći od ovih koordinata, razvijte svoju filozofiju u pogledu hrane.

Istražite unaprijed

Hvala Bogu, sada imamo pristup Svetom Internetu i Sveznajućem Facebooku! Imajući na umu svoju filozofiju, počnite istraživati. Na temelju područja koje namjeravate posjetiti, suzite potragu za najzdravijim restoranima. Posjetite forume i pogledajte kakva su iskustva drugi imali u tim određenim restoranima. Zatim posjetite Facebook stranice restorana koji vas posebno zanimaju. Pogledajte kakvo je njihovo osoblje, koliki je njihov prosječni period odgovora na poruke, kako izgledaju njihovi jelovi. Privlačni tečajevi, ljubazno osoblje i relativno kratki odgovori su ono što tražite. Također, pogledajte i listu prijatelja restorana. Najvjerojatnije ćete tamo pronaći neke od njihovih suradnika. Provjerite jesu li domaći proizvođači raznih vrsta. Potražite ribiče, poljoprivrednike i proizvođače vina. Ako nađete takve prijatelje na njihovom popisu, samo naprijed i posjetite mjesto. Isplatit će se. Također, pogledajte druge platforme društvenih medija koje restoran može imati. Tamo ćete naći i druga mišljenja i vidjeti opći odnos restorana prema klijentima i hrani koju kuhaju. Ako su istinski strastveni za svoj posao i hranu općenito, možda biste htjeli posjetiti to mjesto.

Uvijek neka bude lokalno

Veliki lanci restorana ponekad naplaćuju naziv franšize, imaju male porcije posluživanja. U većini slučajeva ne znate tko su im dobavljači, koliko je hrana svježa, a sama lokacija može biti zastrašujuća. Također, ako odaberete velike lance restorana, zabranit ćete sebi kušanje autentične domaće hrane, pripremljene od svježih domaćih namirnica i tradicionalnim tehnikama. Mali domaći restorani često nude jedinstven doživljaj i svježe namirnice, jela koja kuhaju domaći kuhari, obučeni u duhu regije. Ovo je vaša najbolja alternativa posebno za ljubitelje ribe jer uvijek mora biti svježa kako bi bila potpuno sigurna za unos. Na kraju krajeva, tražite tečajeve zdrave hrane, a ne metode kako doći do Hitne pomoći u dva jednostavna koraka. Lokalni stanovnici to najbolje znaju. Meso i riba u takvim restoranima najvjerojatnije će uvijek biti svježi, povrće i voće uzgojeno domaće i bez kemikalija, vino iz domaćih vinograda. Ovo je savršen način da se pobrinete da pravilno hranite svoje tijelo i da dobijete sjajne fotografije za svoj Instagram! U posljednje vrijeme sve je o lokalnim restoranima! Odlična opcija koju preporučujemo je Kuka u Guernseyju.

Ostavite nekoliko obroka neplaniranih i budite svoj Anthony Bourdain

Sjećate se onog tipa koji je putovao svijetom da pronađe najbolja domaća jela? Tip koji ima ljubavnu vezu s vinom, jaku mržnju prema karaokama i poprilično šarolik rječnik? Naravno, imao je malu ideju gdje bi trebao jesti za svoju TV emisiju, ali često je samo nastavio, pitao mještane za preporuku u pogledu najbolje ulične hrane i lokalnih restorana i on je to pristajao. Da, pojeo je gomilu čudnih stvorenja, a vi to ne morate činiti. Na kraju krajeva, samo se želite zdravo hraniti dok ste na odmoru, a ne testirati svoje granice. Ali ovu taktiku možete primijeniti i vi. Samo naprijed i pitajte mještane gdje možete pronaći najsvježiju i najzdraviju domaću hranu. Oni najbolje znaju. Stalno.

Ovo je nekoliko savjeta kako možete nastaviti jesti izvrsnu zdravu hranu čak i dok ste na odmoru. Međutim, nemojte previše naglašavati ovaj aspekt. Sve dok ne jedete u McDonald’su i probate domaću hranu, bit će vam sasvim dobro. Kažemo da kušate domaću hranu u domaćim restoranima jer će tako vaše iskustvo u odabranoj destinaciji upotpuniti. Hrana je važan element uspješnog odmora i na nju ne smijete zaboraviti.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar