Važnost online učenja u 2022

3
Važnost online učenja u 2022

Kur’an je Božja konačna sveta knjiga. Ono što ćete pročitati je Božja riječ upravo onakva kakvu je dao proroku Muhamedu sam Bog ili preko anđela Gabriala. Muslimani smatraju da je to jedini sveti tekst koji nije uređivan ili izopačen, za razliku od ranijih tekstova kao što su Evanđelje kao i Tora, za koje vjeruju da su ozbiljno iskrivljeni i značajno izmijenjeni. Značaj Kur’ana proizlazi iz ove točke nadalje. Ne samo da je ostao nepromijenjen, već ga njegova jedinstvena rječitost, elegancija i stil čine vječnim i živim čudom konačnog Božjeg Poslanika. Prema Kur’anu Online, on vodi ljude koji poštuju i boje se Allaha. Kada im se zamoli da donesu makar jednu suru iz Kur’ana, rečeno im je da to učine.

Možda ćete također željeti naučiti o Online tečajevi Kur’ana.

Što je sunnet?

On je Božiji poslanik, Muhammed. Postoje dvije vrste objave koje je Allah dao Svome Poslaniku, a to su Kur’an i Sunnet. U islamu, “Sunnet” se odnosi na sve što je Poslanik Muhammed (a.s.) učinio, rekao ili priznao. Sunnet Poslanika Muhammeda (savs) je izvor najvećeg divljenja muslimana, jer sadrži cjelinu Muhammedovog života i učenja. Zagrljaj Poslanika Muhammeda (savs), živog utjelovljenja Kur’ana, najsigurniji je način da se postigne trajno zadovoljstvo. Da bismo bili uspješni u životu i sljedećem, moramo poznavati i prakticirati Poslanikov sunnet.

Važnost Kur’ana

Tumačenje Kur’ana je bitno ako želimo cijeniti njegov značaj. Postoji samo jedan cilj i jedna misija koju dijele svi Božji proroci, a to je davanje savjeta ljudima. Božije upute i upute bi se ispunile sa svakim novim Poslanikom i učenikom, kao i knjigama koje je svaki poslanik dobio od Boga. Prema tome, svaka Sveta knjiga ima određenu funkciju:

Značaj Poslanikovog sunneta.

Za muslimane je najvažnije da se ugledaju na sunnet Poslanika Muhammeda (savs) jer to pruža brojne prednosti onima koji ga se pridržavaju. Vjernici se pozivaju da u svim svojim djelima slijede sunnet Poslanika Muhammeda. Postoji nekoliko prednosti slijediti Muhammedov sunnet. Ako je čovjeku istinski stalo do Allaha, nastojat će oponašati djela osobe kojoj se Allah divi i kojom je zadovoljan. Činjenica da ne može svako učiniti sve u skladu sa cijelim sunnetom ne znači da ne može nastojati da se s njim ponaša i da ga podržava. Sunnet poslanika Muhammeda poučava da svi trebamo nastojati živjeti svoje živote slijedeći njegova učenja, dobro znajući da će ovaj svijet jednog dana prestati. Prema nekoliko ajeta Kur’ana, Allah je naglasio važnost iskazivanja cjelokupne odanosti i odanosti Poslaniku Muhammedu, a to je da slijedi Sunnet.

Značenje Kur’ana u svjetlu sunneta

Svetu knjigu islama, Kur’an, poštuju muslimani širom svijeta. Oni koji vjeruju da sadrži stvarne Božje riječi koje je Muhamed čuo od anđela Gabriela u viziji vjeruju da je to istina. Muslimani vjeruju da im učenje Kur’ana donosi utjehu i mir. Osim toga, jača njihovu vezu s Bogom. Kur’an izlaže Božje upute za svoje sljedbenike, uključujući ono što bi trebali, a što ne bi trebali činiti. Kur’an je, prema muslimanima, temelj prave vjere i postavlja ispravan put kojim čovjek treba ići da dođe do Boga. Prava vjera se može naučiti kroz priče u ovoj knjizi. Također, savjetuju kako voditi pobožan način života.

Biblija opisuje Sudnji čas i daje upute kako biti spremni za njega. Ljudi se također upozoravaju na plamen pakla i raja u zagrobnom životu. Kur’an je prvi put učen kada su ga neki islamski vođe naglas čitali u javnosti. Svakodnevno čitanje i pamćenje odlomaka Kur’ana pomaže muslimanima da održe svoje jedinstvo. Osjećaj braće i sestrinstva neophodan je u svakoj zajednici. U cijelom svijetu ritual obožavanja je isti. Kur’an pruža uvid i u prošlost i u budućnost. Ona služi kao mjerilo po kojem muslimani mogu prosuđivati ​​jedni druge.

Biografija autora

Muhammad Junaid je viši analitičar i stručnjak za tražilice. Veliko iskustvo kao glavni pisac u Kur’an za djecu. Radite godinama s domaćim i međunarodnim poduzećima. Također, zastupajte poznate brendove u UAE.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar