Uloga Concierge zaštitarskih tvrtki i zaštitarskih službi!

9
Uloga Concierge zaštitarskih tvrtki i zaštitarskih službi!

Sigurnosne službe imaju ključnu ulogu u osiguravanju sigurnosti osoba u javnim sredinama. Službenici sigurnosti odgovorni su za osiguravanje da svaki dan teče glatko i sigurno. Oni to osiguravaju bez obzira rade li u školi, uredskom kompleksu ili trgovačkom centru. Iako se često uspoređuju s policajcima, ključno je razumjeti razliku između njih. Oba su kritična za javnu sigurnost na ovim velikim, zakrčenim mjestima.

Policajci i zaštitari su vrlo različiti. Često se pozivaju policajci nakon incidenta. Bilo da se radi o krađi, nasilju ili provali, policija dolazi na mjesto kako bi reagirala nakon što je problem počeo.

S druge strane, zaštitari su tu kako bi spriječili da se ovakav incident uopće dogodi. Njihova primarna odgovornost nije odgovoriti na kaznene prijetnje u nedostatku provođenja zakona, već ih razuvjeriti. Manje je vjerojatno da će kriminalci napasti mjesto s angažiranim, aktivnim sigurnosnim službenicima. No, ako se dogodi zločin ili se situacija pogorša, oni su također osposobljeni za posredovanje dok policija ne dođe.

Radi jasnoće, primarni cilj zaštitarske usluge je spriječiti pojavu problema na prvom mjestu. Ovo su neke od odgovornosti osoblja sigurnosne službe. Oni pokazuju njihovu kritičnu i uspješnu prirodu.

1. Budnost i vidljivost

Biti vidljiv jedna je od lakih stvari koje članovi sigurnosnog tima moraju učiniti. To uključuje sigurnosno osoblje u pokretu, kao i one koji čuvaju kontrolne točke i vrata. Također, važno je i osoblje koje provjerava osobne iskaznice na ulazu u zgradu, te nadgleda CCTV sustav. Usredotočena i odlučna zaštitarska osoba više je nego dovoljna za zaštitu stranice od kriminalnih aktivnosti.

Prisutnost zaštitara odvraća većinu lopova, kradljivaca i vandala. Ali to se događa samo ako su djelatnici osiguranja marljivi. Ponekad lopovi ili prijestupnici izviđaju određeno područje u potrazi za lokacijama CCTV kamera i sigurnosnog osoblja. Sada, ako osoblje sigurnosti spava, onda će se kriminalna aktivnost sigurno dogoditi.

Čuvari moraju biti na oprezu da bi bili učinkoviti. Dobar zaštitar sve vidi, čuje i nanjuši i može otkriti bilo što neobično. Mogu otkriti sumnjivo ponašanje gosta, uhvatiti nove zvukove, pa čak i nanjušiti curenje plina.

Zaštitar mora brzo reagirati na sumnjivu aktivnost. Ne zahtijevaju sve situacije istu razinu hitnosti. Zbog toga sigurnosno osoblje također mora donositi brze i precizne presude. To pomaže osigurati optimalnu reakciju.

Općenito, zaštitari mogu smiriti krizu pokazujući da su tu i obraćaju pažnju. Oni također mogu spriječiti takvu aktivnost ranom intervencijom. Jednostavno je kao da prođete u odgovarajuće vrijeme. U drugim slučajevima, možda će trebati malo više spretnosti.

Čak i kada je stražar u stanju ponovno preuzeti kontrolu nad situacijom i čini se da se sve vraća u normalu, ključno je održavati stanje budnosti. Osim toga, ključno je slijediti liniju zapovijedanja i prijaviti ove incidente. To podrazumijeva obavještavanje uprave, prijavu nadzornika ili, ako je potrebno, kontaktiranje policije.

Osim toga, ključno je da službenik sigurnosti shvati kada treba tražiti pomoć usred teškog scenarija. Kada se suoči s naoružanim pljačkašem ili korištenjem smrtonosnog oružja ili sile, prva reakcija sigurnosnog časnika trebala bi biti kontaktiranje policije. Često brzo uključivanje policije može izbjeći materijalnu štetu, pa čak i spasiti živote.

3. Promatranje i očuvanje reda

Naravno, krizne okolnosti se ne događaju redovito. Najveći dio zadaće sigurnosne službe je osigurati da dnevni rad teče nesmetano i sigurno. Sustav upravljanja regulira zadatke nadzora sigurnosnog osoblja. Zaštitari su često odgovorni za to da znaju tko je u zgradi. Oni mogu provjeriti identifikaciju gostiju ili mogu tražiti od posjetitelja da se prijave ili dobiju propusnice.

Svaki događaj ili okupljanje koje okuplja veliki broj ljudi na jednom mjestu treba imati tim sigurnosnog osoblja. Bilo da se radi o konvenciji, prezentaciji, konferenciji ili čak proslavi, osoblje sigurnosne službe dobro je upućeno u prepoznavanje mogućih problema i sprječavanje njihovog nastanka.

4. Dodatne dužnosti

Dodatno, tvrtke za zaštitu vratara mogu se posavjetovati o tome kako spriječiti neugodne okolnosti. Najučinkovitiji pristup za to je izvještavanje o događajima u stvarnom svijetu. Ako osoblje ne želi pokazati svoju identifikaciju ili ako određeni čuvari ne traže od posjetitelja da se prijave, to može rezultirati povećanim sigurnosnim rizikom.

Zaštitari također mogu obučiti radnike u različitim područjima sigurnosne obuke i sigurnosnih aktivnosti. Ova obuka uključuje pitanja kao što su što učiniti u slučaju naoružanog uljeza ili ispravne protokole za evakuaciju u slučaju požara.

Osim toga, zaštitarski poslovi ne prestaju s istekom radnog dana. Brojne škole, uredi i druge strukture imaju zaštitare koji dežuraju svake noći koji prate aktivnosti. To osigurava da se ništa ne događa kada su prostorije prazne.

5. Kritični član tima

Zaštitari su više od onih koji prvi reagiraju; oni su članovi obitelji. Što je veća suradnja između osoblja, posjetitelja i kupaca, sigurnosna služba može biti uspješnija. Imajte na umu da djelatnici osiguranja nisu policajci.

Ne smiju biti. Dok se policija često poziva kao posljedica incidenta, zaštitari uopće sprječavaju takve incidente. Oni su vitalna komponenta momčadi.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar