Ulaganje u nekretnine u odnosu na dionice

8
Ulaganje u nekretnine u odnosu na dionice

Kada je riječ o ulaganju, ulaganja u nekretnine su malo manje poznata od burze. Ulaganje u nekretnine može biti održiva alternativa dionicama u nekim situacijama, dajući manje rizika, veći prinos i veću raznolikost. Vaše financijsko stanje, tolerancija na rizik, ambicije i stil ulaganja igraju ulogu u tome trebate li ili ne ulagati u nekretnine u odnosu na dionice. Općenito, sigurno je vjerovati da više pojedinaca ulaže u tržište, vjerojatno zato što za stjecanje dionica nije potrebno toliko novca ili resursa. Štednja i polaganje velikih svota novca nužan je dio procesa kupnje nekretnine. Budući da su nekretnine fizički objekt kojim se može upravljati, mnogi potencijalni investitori ih smatraju privlačnim. Postoji više čimbenika koje treba ispitati kada odlučujete hoćete li ulagati u dionice ili nekretnine ili ne.

Možda ćete također željeti naučiti o dolina Kraljevstva.

Povrati: nekretnine u odnosu na dionice

To daje najveći razlog za ulaganje u dionice ako imate dodatne pogodnosti koje povećavaju vaš prinos. Nije uvijek moguće iskoristiti prednosti ovih bonusa, a postoji i ograničenje koliko možete dobiti od njih. Investitorov povrat ulaganja (ROI) može biti niži od predviđenog ako sami ulažu na burzi. Nekretnine i burza su jabuke i naranče kada je riječ o povratu – širok raspon čimbenika utječe na troškove, vrijednosti i profit.

Rizici: nekretnine u odnosu na dionice

Nekretnina

Kada je riječ o nekretninama, treba imati na umu nekoliko stvari. Ljudi često ne shvaćaju da ulaganje u nekretnine zahtijeva opsežnu analizu. Angažiranje na burzi nije nešto što možete učiniti olako i očekivati ​​brzu zaradu. Kada je riječ o nekretnini, to nije nekretnina koja se može prodati ili unovčiti. Zbog toga je ne možete koristiti kada vam je najpotrebnija. Kućne peraje i iznajmljivači suočavaju se s nekoliko opasnosti kada je u pitanju održavanje i upravljanje svojim domovima. Suočit ćete se s nekoliko izazova, uključujući cijenu te vrijeme i stres u radu sa stanarima. Možda ih ne biste mogli odgoditi ako je došlo do krize. Pokušajte zaposliti stručnjaka za popravke i nadogradnje vašeg flip-a ili tvrtku za upravljanje koja će paziti na brigu o vašem najmu. Ako zbog toga izgubite svoj rezultat, to će vam uštedjeti puno vremena i energije u budućnosti.

Dionice

Tržišna, makroekonomska i inflatorna zabrinutost sve su čimbenici koji mogu utjecati na dioničku industriju. Prije svega, vrijednosti dionica mogu biti izrazito promjenjive zbog kretanja na tržištu. Geopolitički ili specifični razvoj događaja može dovesti do nestabilnosti. Kada tvrtka, na primjer, ima aktivnosti u drugoj zemlji, zakoni i propisi te zemlje primjenjuju se na odjel za inozemstvo. Dionice tvrtke mogu pasti ako je gospodarstvo zemlje u poteškoćama ili političkim problemima. Ekonomski ciklusi, monetarna politika, zakoni, porezne promjene, pa čak i promjene u iznosima kamata koje utvrđuje središnja banka neke zemlje utječu na cijene dionica na neki način. Ostale opasnosti mogu doći od investitora. Ulagači koji ne diverzificiraju svoje portfelje preuzimaju veći rizik od onih koji to čine.

Za i protiv:

Nekretnina

Ulagači u nekretnine mogu iskoristiti svoj kapital i iskoristiti velike porezne pogodnosti. Iako ulaganja u nekretnine nisu transparentna kao na financijskim tržištima, dugoročni obrtni kapital osigurava dodatni prihod i izglede za budući rast.

Pros

 • Pasivni prihod
 • Porezne pogodnosti
 • Zaštita od inflacije
 • Sposobnost poluge

Protiv

 • Raditi više nego kupovati dionice
 • Skupo i nelikvidno
 • Visoki transakcijski troškovi
 • Uvažavanje nije dato.

Dionice

Burza je primamljiva alternativa jer ne zahtijeva značajan izdatak kapitala većini ulagača. Dok se nekretninama, dionicama lakše trguje i na njih se može osloniti u slučaju financijske krize. Kada je riječ o izradi raznolikog portfelja, postoji nekoliko opcija.

Pros

 • Jako tekućina
 • Jednostavan za diverzifikaciju
 • Transakcione naknade su niske.
 • Jednostavno dodajte porezno povoljnim mirovinskim fondovima.

Protiv

 • Promjenjiviji od ulaganja u nekretnine
 • Prodaja dionica može stimulirati velike poreze
 • Godinama cijene nekih dionica ostaju nepromijenjene.
 • Emocionalno ulaganje je mogućnost.

Dodatni čimbenici koje treba uzeti u obzir

Ulaganje u dionice, investicijske fondove ili čak investicijske fondove za nekretnine (REIT) zahtijeva manje kapitala unaprijed od kupnje kuće. Investitorima je dostupno unosnije sredstvo za ulaganje budući da imaju veću kontrolu nad svojim novcem pri kupnji nekretnine.

Zaključak

I imovina i burza imaju rizike i nagrade. Kako bi umanjili rizik, ulagači bi trebali diverzificirati svoje portfelje između različitih investicijskih sredstava ili industrija. Ulaganje u nekretnine izvrsna je strategija za proširenje vaše investicijske strategije, minimiziranje rizika i povećanje zarade. Imajte na umu činjenicu da mnogi investitori imaju mješavinu ulaganja u dionice i nekretnine.

Biografija autora

Muhammad Junaid je viši analitičar i stručnjak za tražilice. Veliko iskustvo kao glavni pisac u Enklava Rudn. Radite godinama s domaćim i međunarodnim poduzećima. Također, zastupajte poznate brendove u UAE.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar