Što trebate znati o udarnim ključevima

10
Što trebate znati o udarnim ključevima

Povijesno gledano, udarni ključevi su uglavnom bili pneumatski ili na zračni pogon, što je značilo da su pripadali isključivo području profesionalnih tehničara i mehaničarskih radionica. Da biste koristili uobičajeni pneumatski udarni ključ od 12 inča, često vam je potreban zračni kompresor koji proizvodi blizu 100 PSI, što predstavlja veliku financijsku obvezu.

Dobra vijest je da su bežični udarni ključevi na baterije postali bolji kako je tehnologija baterija napredovala, što je rezultiralo nižim cijenama i mogućnošću ravnopravnog natjecanja sa svojim pneumatskim kolegama. Zapravo, jedna od najznačajnijih prednosti akumulatorskih udarnih ključeva je njihova prenosivost. Budući da nisu pričvršćeni na kompresor zračnom linijom, ovi se alati mogu jednostavno transportirati gdje god su potrebni.

Što rade i kako rade

Razlikuje se od ostalih alata kao što su akumulatorska bušilica/odvijači i udarni odvrtači, koji su izvrsni za bušenje rupa i zavrtnje vijaka, po tome što je udarni ključ posebno namijenjen za zatezanje i otpuštanje vijaka sa šesterokutnom glavom, matica i vijaka. Pruža nenadmašnu razinu snage kombinirajući rotirajuću silu (okretni moment) s kratkotrajnim udarcima (udarcima) kako bi se to postiglo. Na primjer, većina akumulatorskih bušilica/odvijača generira oko 50 funti zakretnog momenta, dok tipični udarni pogon stvara otprilike 125 stopa-funt momenta. Akumulatorski udarni ključevi, s druge strane, mogu lako stvoriti izlazni moment od preko 250 stopa -pounds, što je više nego dovoljno snage za pogon najmasnijih zaostajanja i rasprskavanje najzahrđalijih i najeđenijih matica.

Baterije se mjere u voltima.

Kada su svi ostali čimbenici jednaki, viši napon će osigurati više snage—ali postoje situacije u kojima je niži napon poželjniji. Udarni ključevi s 12-voltnim baterijama su kompaktniji od svojih kolega s većim baterijama. Njihova kompaktna veličina čini ih idealnim za manje projekte, rad iznad i ulazak u uska mjesta. Razlika u naponu između 18 i 20 voltnih alata manje je primjetna. Općenito, 18-voltni alati sa sofisticiranim značajkama i mogućnostima fleksibilniji su i lakši za korištenje od svojih 12-voltnih kolega.

Baterije se mjere u amper satima (Ah)

Mjerna jedinica za Ah (amper sati) je broj ampera koje baterija može neprekidno prazniti jedan sat. Razmislite o amper satima na isti način kao što biste razmišljali o volumenu spremnika za plin: veći broj jednak je više plina.

Kako postavljamo ove udarne ključeve kroz njihov korak

Svaki pokretač učinka na ovom popisu propisno je ispitan i ocijenjen od strane našeg tima stručnjaka za testiranje. Istražujemo tržište, provodimo ankete korisnika, savjetujemo se s menadžerima proizvoda i inženjerima te se oslanjamo na vlastitu praktičnu stručnost s ovim tehnologijama kako bismo odabrali najprikladnija rješenja. Identificirali smo poslove koji su bili izvedljivi i koje bi većina ljudi mogla raditi s ovim udarnim ključevima.

Najvažniji čimbenici koje treba uzeti u obzir

Kao dio naših evaluacija, razmotrili smo niz značajnih aspekata za svaki od njih najbolji proračunski akumulatorski udarni ključ. Kako biste napravili informirani odabir, prvo morate razumjeti svaki od ovih aspekata i zašto su oni tako ključni.

Zakretni moment

U mnogim aspektima, zakretni moment udarnog ključa je najznačajnija značajka alata. To pokazuje koliko brzo sporni ključ može izvaditi zatvarač iz svog ležišta.

Iako postoji nešto poput prevelikog zakretnog momenta za vaše potrebe, kada tražite udarni ključ, obično se možete osloniti na jednostavnu istinu: što je veći zakretni moment, više je sposoban udarni ključ.

Težina

Kada tražite jeftin udarni ključ, jedno od najvažnijih razmatranja je težina alata. Na prvi pogled, težina instrumenta možda neće biti pretjerano opterećujuća. Ipak, razmislite koliko će se osjećati teško nakon što ga držite u rukama i radite na njemu cijeli dan.

Što je ključ lakši, duže ćete moći raditi prije nego što postanete previše umorni da nastavite raditi. A ako se svede na izbor između dva udarna ključa koja su oba jednako jaka, uvijek ćemo odabrati onaj koji ima manju težinu.

Veličina

Kada su u pitanju udarni ključevi, čini li „veličina“ razliku? Brzi odgovor je „da“, ali postoji niz drugih stvari koje treba uzeti u obzir.

Većina majstora preferira manji udarni ključ. Osim toga, kompaktnim je ključem lakše upravljati na vrlo ograničenom mjestu, što pomaže u smanjenju ukupne težine.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar