Stavljanje vrećica čaja na oči brz je trik za depuff

26
Stavljanje vrećica čaja na oči brz je trik za depuff

Bilo da ga volite piti vruć ili hladan, u ispijanju čaja postoji nešto tako umirujuće i hranjivo. Osim okusa i ugodnih vibracija koje gaji, zdravstvene prednosti su također prilično slatke. Ovisno o vrsti pića, prednosti mogu uključivati ​​poboljšane dobro zdravlje (osobito zeleni čaj) i pojačani zdravlje mozga. I, evo jedne prednosti koje mnogi nisu svjesni, vrećice čaja mogu biti dobre za vaše oči. Da! Nakon što skuhate i otpijete piće, možete staviti vrećice čaja na oči kao hladan ili topli oblog.

naprijed, Jessie Cheung, dermatolog s certifikatom odbora, dijeli mjeru o prednostima vrećica čaja za oči i kako ih točno koristiti.

Prednosti stavljanja vrećica čaja na oči

Pomaže depuff

Postavljanje vrećica čaja s kofeinom preko svojih peepera može pomoći u tome. Dr. Cheung objašnjava da stimulans koji se nalazi u njima pomaže suženju krvnih žila i zateže kožu. Ključno je, dodaje, korištenje hladnih vrećica čaja jer njihova temperatura također pomaže sužavanju krvnih žila.

Može umiriti ružičaste oči

Iako stavljanje vrećica čaja na kapke neće riješiti slučaj ružičastog oka, dr. Cheung napominje da njihova upotreba kao obloge može ublažiti iritaciju i osjećaj suhoće povezane s konjunktivitisom, upalnom infekcijom. Ipak, budite sigurni da je to hladna vrećica čaja, jer dr. Cheung kaže da topli oblog može povećati oteklinu.

Može se posvijetliti ispod očiju

„Možete koristiti vrećice čaja da probudite umorne oči i maskirate podočnjake“, kaže dr. Cheung dok to dodaje hidrataciju, stvara učinak zaglađivanja i (opet) hladnoća pomaže sužavanju krvnih žila oko područja oko očiju.

Pomaže vratiti vlažnost kože

Dr. Cheung napominje da mnogi biljni čajevi također sadrže umirujuća protuupalna sredstva, koja kliničke studije pokazalo se da pomaže poboljšati vlažnost i glatkoću kože.

Ublažava upalu oka

Korištenje toplih vrećica čaja na vašim očima također može biti od pomoći kada tražite olakšanje od problema s očima kao što su čmeljak (crvena, bolna kvržica), blefaritis (upala kapaka) ili halazion (ponekad se naziva cista kapka). Vrećice čaja pomoći će omekšati začepljena ulja i smanjiti upalu, kaže dr. Cheung.

Koje vrste vrećica čaja koristiti za oči

Koju ćete vrećicu čaja koristiti ovisit će o dobrobiti koju želite. Za oticanje i iritaciju, dr. Cheung preporučuje vrećice čaja od kamilice, jer kamilica sadrži komponente (posebno flavonoide i terpenoide) koje su se u prošlosti koristile za liječenje oteklina i iritacije. Ona to predlaže za također umiruje kožu. “Kamilica je pronađena biti umjereno učinkovit u liječenju ekcema kada se primjenjuje lokalno”, kaže ona.

Kako biste iskoristili prednosti za jačanje kože, dr. Cheung predlaže da se odlučite za čajeve s visokim sadržajem antioksidansa kao što su bijeli i zeleni čaj.

Sve što je rečeno, pobrinite se da koristite čajeve koji ne sadrže sastojke na koje biste mogli imati alergiju – na primjer, dr. Cheung kaže da mnogi ljudi navode da su alergični na čaj od kamilice jer može sadržavati ambroziju, tratinčice, neven ili krizanteme.

Kako koristiti vrećice čaja na očima

Koristite organski čaj

Najsigurnija opcija čajnih vrećica za vaše oči su organski čajevi koji dolaze pakirani u vrećice bez izbjeljivača bez ikakvih spajalica, kaže dr. Cheung. Spojnice, objašnjava ona, mogu zadržati toplinu i mogu vam izgorjeti kožu kada stavite vrećice čaja na oči, ili vas oštri rubovi također mogu izgrebati.

Namočite vrećicu čaja

Nakon što ste nabavili svoje organske vrećice čaja iz lokalne trgovine zdrave hrane, dr. Cheung kaže da je sljedeći korak da ih potopite u vruću vodu prema uputama na pakiranju. Zatim ostavite vrećicu čaja da se ohladi nekoliko minuta. U međuvremenu skinite šminku s očiju ili kontaktne leće.

Provjerite temperaturu

Prije nego što nanesete vrećice čaja na oči, provjerite temperaturu vrećice na zapešću ili prstima, kaže dr. Cheung. Zatim iscijedite višak vode.

Nanesite vrećice čaja na oči

Nakon što je temperatura vrećice čaja tačna, dr. Cheung daje upute da je nanesete na zatvorene kapke. Ona upozorava da vam tekućina ne dospije u oči jer ih to može iritirati – stoga je potrebno prvo dobro stisnuti vrećicu čaja.

Dok rade svoju čaroliju, ovo je sjajno vrijeme da nadoknadite svoje omiljene podcaste ili da se bavite meditacijom, ali svakako postavite tajmer, jer dr. Cheung savjetuje da vrećice čaja ne ostavljate na očima duže od 30 minuta . Dulje od toga može isušiti vašu kožu, što narušava svrhu, zar ne?

O, bok! Izgledate kao netko tko voli besplatne treninge, popuste za vrhunske wellness brendove i ekskluzivni Well+Good sadržaj. Prijavite se za Well+, našu online zajednicu wellness insajdera i odmah otključajte svoje nagrade.

Schreibe einen Kommentar