Sastojci za njegu kože koje derm koristi svaki dan

20
Sastojci za njegu kože koje derm koristi svaki dan
Tevo nekoliko ljudi kojima više vjerujem Hadley King, dr.med, 46-godišnji dermatolog iz New Yorka. Ona je pravi strijelac, ozbiljno zna svoje s*je, i neće meni (ili vama!) prodati ništa što vam ne treba. S diplomom medicine s Kolumbije i licem od porculana, vjerujem joj svoj život – i svoju epidermu –potpuno.

Imajući to na umu, morao sam pitati: Koje sastojke svakodnevno koristi na vlastitoj koži? Nije iznenađujuće da su njezini dnevni odabiri klinički potkrijepljene, ultra-moćne namirnice s kojima ste definitivno već upoznati: SPF, vitamin C i retinol. Za žene u 40-ima, poput dr. Kinga, o ovim sastojcima ne bi trebalo pregovarati. Zajedno djeluju na zaštiti kože od budućih oštećenja, a također pomažu u popravljanju oštećenja koja su već nastala, što znači da se bore protiv znakova starenja na dva fronta.

U nastavku, dr. King objašnjava zašto su ova tri sastojka uistinu ona bez kojih ne može živjeti, te zašto bi i u vašoj rutini trebali imati isti status „o kojem se ne može pregovarati“.

SPF

EltaMD UV Clear SPF 46 širokog spektra

EltaMD UV Clear SPF 46 širokog spektra – 37,00 USD

Apsolutni must-have dr. Kinga, prije svega, je krema za sunčanje. “Koristim cink oksid [a key ingredient in SPF] za zaštitu od sunca svaki dan”, kaže ona. Postoji toliko mnogo krema za sunčanje odobrenih od dermatologa, tako da se pronalaženje najboljeg za vas svodi na vaš tip kože. Ali ovo je jasno: imajte čvrst SPF u svojoj rutini, svaki dan, bez greške. Klinički je dokazano da sprječava rak kože i znakovi starenja, što ga čini vrijednim 10 sekundi potrebnih za nanošenje svakog jutra

Vitamin C

Hyper Skin Dark Spot Vitamin C Serum — 36,00 USD

Dugo smatrana ‚malom crnom haljinom‘ vašeg ormarića za njegu kože, dr. King svako jutro koristi serum s vitaminom C na svojoj koži. “Vitamin C (i drugi antioksidansi) pomaže u zaštiti moje kože od slobodnih radikala”, kaže ona. Poznato je da slobodni radikali uzrokuju oksidativni stres, koji dovodi do znakova starenja, a vitamin C ih učinkovito proguta prije nego što nanesu štetu. Osim toga, osim ovih zdravstvenih prednosti, može vam pomoći i posvjetliti vaš ten.

Retinol

Avène Retrinal 0.1 intenzivna krema — 70,00 USD

Što se tiče večernjih stvari o kojima se ne može pregovarati, ključan je čvrsti retinol. “Koristim retinoide prije spavanja kako bih povećao proizvodnju kolagena, smanjio diskoloraciju i smanjio akne”, kaže dr. King. Retinol je apsolutno eksplodirao u popularnosti u posljednjih nekoliko godina, pokrenuvši neki FOMO za lice za one koji tek trebaju iskusiti njegovu slavu. Ali derms je progovorio: to je sposobnost stimuliranja stanične promjene zakonit, i vole ga za liječenje svih vrsta različitih kožnih problema. Ako je dovoljno dobro za dr. Kinga, dovoljno je i za mene.

O, bok! Izgledate kao netko tko voli besplatne treninge, popuste za vrhunske wellness brendove i ekskluzivni Well+Good sadržaj. Prijavite se za Well+, našu online zajednicu insajdera za wellness, i odmah otključajte svoje nagrade.

Naši urednici samostalno odabiru ove proizvode. Kupnjom putem naših poveznica možete zaraditi Well+Good proviziju.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar