Ova biljna injekcija za dugovječnost ključ je za zdravlje mozga A+

21
Ova biljna injekcija za dugovječnost ključ je za zdravlje mozga A+
Smatrajte ovo svojim vodičem na 201 razini za sve razne listove, sjemenke, praškove i napitke koji su toliko popularni na wellness sceni – a zatim otkrijte kako ih zapravo ugraditi u svoj život. Dakle, bez obzira na to želite li pojačati svoj smoothie prirodnim dodatcima ili se samo pitate kako upotrijebiti kakao prah koji stoji u vašoj smočnici, ovdje ćete dobiti informacije koje su vam potrebne. Vidi sve

Dugovječnost je bila vruća tema za a dugo vrijeme (šokantno!). Teme kao što su što jesti, piti, vježbati ili cijeniti da bismo živjeli dug, sretan i zdrav život mnogima su od najveće važnosti. Uostalom, nije li to vrsta Cilja?

Pa, prema oba liječnika funkcionalne medicine Mark Hyman, dr.med i Dan Buettner, autor i istraživač svjetskih Plavih zona (AKA regije diljem svijeta u kojima žive najdugovječniji ljudi), ono što svakodnevno konzumirate ključni je dio jačanja potencijala vašeg tijela da ostane u formi i dugotrajno funkcionalno. U ovoj epizodi serije Well+Good YouTube, na biljnoj bazi, Rachelle Robinett uči nas kako napraviti biljnu injekciju za jačanje mozga koja je prepuna sastojaka za dugovječnost.

Slijedite dok Robinett smišlja injekciju punu ljekovitog bilja koja je posebno usmjerena na zdravlje mozga i neuro-dugovječnost. Uključuje adaptogene poput rodiole i ginsenga, cerebralne tonike poput bacopa i još mnogo toga. Samo zapamtite: da biste se zaista posvetili poboljšanju svog životnog vijeka na zdrav način, morate zauzeti holistički pristup.

4 Robinettova omiljena bilja i začina za dugovječnost

1. Rhodiola

Rhodiola je jedna od najboljih biljaka kada je u pitanju zdravlje mozga i dugovječnost. To je zato što igra snažnu ulogu u poticanju mentalnog oporavka. „Moramo se moći prebaciti u sustav koji radi dobro, ali također moramo biti u mogućnosti izići iz njega i biti u tom stanju mirovanja, probave i neutralnog stanja“, kaže Robinett. Ona dodaje da rhodiola također pomaže u inhibiciji oslobađanja kortizola, što je izuzetno korisno jer – bez šoka – stres može biti vrlo štetan za zdravlje vašeg mozga u kroničnim dozama.

2. Ginseng

Napitak također uključuje ginseng, koji pomaže u smanjenju upale u mozgu. Prema Robinettu, neuroinflamacija može uzrokovati anksioznost, depresiju i dugotrajne neurološke poremećaje, stoga je ginseng neophodan za održavanje vašeg mozga sretnim, smirenim i ne preopterećenim. Također je puna antioksidansa koji se bore protiv oštećenja slobodnih radikala i pomažu vašem imunološkom sustavu da funkcionira u vrhunskoj formi.

3. Nootropici

Robinettov recept sadrži nootropne lijekove kao što je bacopa—česta komponenta mnogih tretmana ADHD-a i ADD-a—i funkcionalne gljive. Nootropici, objašnjava ona, pomažu u podržavanju pamćenja, spoznaje i učenja u mozgu. Bacopa također pomaže povećati cirkulaciju u mozgu i podržava razine neurotrofnog faktora iz mozga (BDNF). Funkcionalna mješavina gljiva u snimci pomaže optimizirati funkcioniranje mozga i fokus, plus djeluje na balansiranje vašeg raspoloženja (zahvaljujući reishiju) i promicanje zdravlja živaca (zahvaljujući Lavljoj grivi).

4. Kurkuma

Konačno, što je najvažnije, recept uključuje i kurkumu. Kurkuma je ukusan začin koji je izvrstan za cijelo tijelo, od kože do zglobova i crijeva. Također je poznato protuupalno sredstvo.“Kurkuma je moćan antioksidans koji može neutralizirati slobodne radikale, povezan je s manjim rizikom od moždanih bolesti poput Alzheimerove bolesti i demencije, a također se pokazalo da smanjuje rizik od srčanih bolesti“, rekao je Buettner. rekao Pa+dobro. To je zato što kurkuma sadrži biljne spojeve zvane kurkuminoidi, koji su također vrlo protuupalni. U dvostruko slijepo proučavanje objavljeno u American Journal of Geriatric Psychology, pokazalo se da kurkumin ima značajan učinak na pamćenje i pažnju kod odraslih u dobi od 50 do 90 godina koji su imali blage probleme s pamćenjem. Tijekom 18 mjeseci, kurkumin je poboljšao pamćenje u ovoj populaciji za 28 posto. Također su doživjeli blago poboljšanje raspoloženja. Iako točan mehanizam po kojem se ovaj učinak događa nije poznat, Gary W. Small, dr.med, rekao je ravnatelj UCLA Longevity Centera Pa+dobro da vjerojatno ima neke veze s protuupalnim dobrobitima kurkumina.

Spremni ste vratiti obilje vitamina, minerala i adaptogenih biljaka koji potiču dugovječnost? Potaknite Robinettov recept kako biste u jednom brzom gutljaju poboljšali svoje pamćenje, fokus, kreativnost i cjelokupno funkcioniranje mozga.

Robinett’s biljni lijek za dugovječnost recept

Sastojci
2 unce biljnog mlijeka
1/2 žličice rodiole
1/2 žličice ginsenga
1/2 žličice bacope
1 porcija mješavine gljiva
1/2 žličice astragalusa
1 žličica kurkume
Prstohvat crnog bibera

Upotrijebite pjenilicu ili pjenjač za miješanje svih sastojaka.

Za više zdravih recepata i ideja za kuhanje iz naše zajednice, pridružite se Well+Good’su Kuhajte s nama Facebook grupa.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar