Ono što je bitno učiniti prije dugotrajnog putovanja

14
Ono što je bitno učiniti prije dugotrajnog putovanja

Odvojiti malo slobodnog vremena od posla i svakodnevnih aktivnosti za avanturu na putovanje diljem svijeta iskustvo je koje bi svaka osoba trebala razmotriti. Putovanje ove vrste može vam pomoći na mnogo načina, omogućujući vam da rastete kao osoba i pojedinac i pružajući vam uspomene jednom u životu. Ako ste nakon mjeseci ili čak godina razmišljanja o ideji odlučili krenuti za njom i ostaviti svoj trenutni život na neko vrijeme pauzu kako biste otkrili sve što dugoročna putovanja nudi, vjerojatno trenutno sve planirate. Budući da ovo nije vaš redoviti odmor ili odmor, postoji mnogo stvari o kojima ćete morati voditi računa, pa bi vam nekoliko savjeta na tu temu moglo pomoći. Evo nekoliko bitnih stvari koje morate učiniti prije polaska:

Istražite

Prvi korak koji treba poduzeti je istraživanje. Razmislite o mjestima koja želite prvo vidjeti i svaku lokaciju stavite na popis. Bitno je izraditi plan puta, a ne samo planirati svoj sljedeći posjet u pokretu. Ako se sve unaprijed riješi, omogućit će vam da više uživate u putovanjima i da se nećete morati nositi sa stresom. Možda su neke zemlje ili gradovi opasniji i treba ih izbjegavati ako putujete sami, ili bi bilo bolje vidjeti druge lokacije tijekom određenog godišnjeg razdoblja. Internet je beskrajan izvor informacija, stoga počnite s istraživanjem čim se odlučite putovati svijetom.

Postavite proračun

Novac je uvijek važno uzeti u obzir kada putujete. Procjenu općih troškova vašeg putovanja i izradu proračuna potrebno je obaviti rano jer ćete možda morati odmah početi štedjeti i pratiti svoje troškove kako biste si zapravo priuštili ovo iskustvo. Također, pobrinite se da imate potrebnu valutu za sve zemlje koje ćete posjećivati, kako se ne biste suočili s neugodnostima i uvijek imali nešto dodatnog novca pri sebi za potencijalne hitne slučajeve.

Prodajte dio svojih stvari, a pohranite druge

budući da ćete putovati najmanje šest mjeseci, vjerojatno ne želite trošiti novac na najam u tom razdoblju, stoga je najbolje da u potpunosti odustanete od najma. Loša strana ovog aspekta je da će vam trebati mjesto za odlaganje svih vaših stvari. Kako bi vam bilo što jednostavnije, sve posložite i odlučite što bi vam zapravo moglo trebati u budućnosti, a čega se možete odreći. Neke od svojih stvari imate mogućnost prodati – na internetu postoji mnogo web stranica na kojima možete postavljati oglase za prodaju – druge predmete možete pokloniti obitelji, prijateljima ili u dobrotvorne svrhe, a ono što ostane i mislite da će vam trebati kada kada se vratite s putovanja, uvijek možete pohraniti u jedinicu za samopohranu. Na tržištu ćete pronaći mnoge objekte koji vam na raspolaganju stavljaju na raspolaganje javno skladište prostor koji requiem, a iznajmljivanje jedinice nije tako skupo kao što mislite. Ova opcija će vam omogućiti uštedu na troškovima najma apartmana, a da pritom znate da su sve vaše stvari na sigurnom i da ih možete koristiti čim se vratite kući.

Kupite putno osiguranje

Putovanje oko svijeta može imati svoje rizike i nedostatke, stoga spremnost na bilo koji potencijalni izazov može napraviti razliku i doprinijeti tome koliko ćete na kraju uživati ​​u svojim putovanjima. Jedna od preporučenih stvari je kupnja putnog osiguranja. Možda ćete se suočiti s pljačkom, ili ćete možda sudjelovati u nesreći i ozlijediti se – mogu se dogoditi neočekivane neugodne stvari, a putno osiguranje može vam dobro doći kada se najmanje nadate.

Vodite proces imunizacije

Prije dugotrajnog međunarodnog putovanja neophodan je posjet liječniku ili zdravstvenoj ustanovi. Jer možda posjećujete odredišta koja nisu sasvim sigurna sa zdravstvenog stajališta, potrebno je napraviti odgovarajuću imunizaciju i cjepiva prije vašeg odlaska. Neke snimke mogu zahtijevati čak i do 6 mjeseci između serija, stoga se savjetuje da odmah razgovarate sa svojim liječnikom.

Provjerite svoju putovnicu

Možda je vaša putovnica istekla ili će isteći tijekom putovanja, stoga bi pažljivo provjeravanje ovog detalja trebao biti jedan od vaših prioriteta. Imati više nego dovoljno valjanosti je korisno, jer nikada ne možete znati želite li produžiti svoje putovanje za više od planiranog. Također, istražite zemlje za koje je potrebna viza za ulazak i pošaljite svoje zahtjeve ranije, jer vjerojatno ne želite propustiti važno odredište samo zato što ste previdjeli zahtjeve za vize.

Kupite svoje avionske karte

Na kraju, ali ne i najmanje važno, provjerite jeste li kupili sve svoje avionske karte s dovoljno vremena unaprijed. Ako planirate posjetiti mnogo zemalja, iznos koji ćete morati platiti za međunarodni prijevoz može biti prilično skup, pa će vam sve što možete uštedjeti u ovom odjelu biti korisno. Ako ste organizirani, a većinu svoje avionske karte kupite ranije, možete iskoristiti velike popuste i ponude. Analizirajte svoj mješoviti brak i pokušajte ostati fleksibilni kada su u pitanju mogućnosti letova, uključujući zračne prijevoznike, zračne luke i datume – ovaj će vam detalj omogućiti smanjenje troškova.

Ako ste se odlučili za životnu avanturu i odvojiti malo vremena od posla kako biste putovali svijetom, vjerojatno proživljavate mnoge emocije, počevši od uzbuđenja, međutim, dugotrajno putovanje, bilo da je 6 mjeseci ili godinu dana, lako se može biti uništen nedostatkom pripreme. Kako biste maksimalno iskoristili ovo razdoblje i kako vas neugodnosti ne bi spriječile da u potpunosti uživate u iskustvu, svakako uzmite u obzir gore navedene savjete. Sve dok radite sve što je na ovom popisu, možete započeti s putovanjem bezbrižno.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar