Odvojite vrijeme za blagdansku njegu sebe uz ova 3 stručna savjeta

20
Odvojite vrijeme za blagdansku njegu sebe uz ova 3 stručna savjeta

AKrećemo u blagdansku gužvu, vjerojatno ne povezujete riječi „slobodno vrijeme“ s ovim godišnjim dobima. Uz pretrpane dane ispunjene kupovinom darova, pripremama za zabavu i provođenjem vremena s voljenima (da ne spominjemo vaš stvarni posao od 9 do 5), lako je osjećati se kao da nemate slobodne minute za stanke.

I iako se možda ne osjećate kao da trenutno imate puno dodatnog slobodnog vremena, odvajanje vremena za sebe je bitno (za izbjegavanje izgaranja) i moguće – ako usvojite ispravan način razmišljanja.

“Vježbanje više brige o sebi izjava je ljubavi, prioriteta i predanosti sebi,” kaže trener meditacije i svjesnosti Josephine Atluri. „Ti si bitan. Vi ste vrijedni odvajanja vremena….Više brige o sebi daje vašem tijelu priliku da opusti vašu reakciju bori se ili bježi, što izaziva nemilosrdan stres koji može biti vrlo štetan za nečiju fizičku i emocionalnu dobrobit .”

„Ti si bitan. Vi ste dostojni odvojiti ‚time-in‘.”

Pa kako, točno, to učiniti? Atluri dijeli svoje savjete o tome kako odvojiti vrijeme za brigu o sebi kada se osjećate kao da nemate vremena, zajedno s tri njezine omiljene brze i jednostavne prakse njege sebe—sve to možete učiniti s KneippOsnove za osobnu njegu za dodatni osjećaj poput spa.

Dodavanje ovih praksi i proizvoda u svoju rutinu osjećat će se kao dar sebi tijekom sezone davanja drugima (Atluri kaže da dajte sebi prioritet, sjećate se?). Stoga samo naprijed, stavite se na popis darova koji žurite označiti i pomaknite se prema dolje kako biste pronašli praksu samopomoći koja vam odgovara.

Nastavite čitati za praktične tehnike koje će vam ove sezone pomoći da nađete vremena za blagdansku brigu o sebi.

1. Zastanite i nekoliko puta udahnite

Čak i samo nekoliko minuta dubokog disanja može vam pomoći da ostanete mirni i prizemljeni tijekom dana, a to je jedan od najlakših načina da počnete s namjerom da se brinete o sebi. „Kada planirate kako uključiti brigu o sebi u svoj svakodnevni život, budite realni s količinom vremena koje imate“, kaže Atluri. „Najbolje je započeti s malim komadićima brige o sebi kako biste se osjećali upravljivim, dostižnim i pristupačnim.“

Ona predlaže da provedete ukupno pet minuta ponavljajući ritam dubokog disanja kroz nos pet sekundi, a zatim izdisaja kroz usta deset sekundi. „Vaš je dah uvijek s vama, ali zanemaren unatoč njegovoj moćnoj sposobnosti da vas povede u stanje smirenosti i jasnoće“, kaže ona.

Želite li praksu podići na sljedeću razinu? Duboko dišite dok se namakate u toploj kupki s Kneippove soli za kupanje s arnikom za zglobove i mišiće (koje možete uzeti u Ulta Beauty!) kako biste opustili bolne mišiće od dnevnog stresa i udahnuli terapeutske mirise eteričnih ulja arnike, ružmarina i eukaliptusa.

2. Isprobajte meditaciju aromaterapije

Meditacija ima mnoštvo prednosti za vaše mentalno zdravlje, a možete je dodati u svoj dan radeći je tijekom jednog vremena za koje vam je gotovo zajamčeno vrijeme za mene: tuširanje.

Atluri je veliki obožavatelj „slaganja navika“ kada pokušavate dodati nešto novo u svoj raspored, jer dodavanjem nove navike (poput meditacije) postojećem ritualu koji radite svakodnevno (poput tuširanja), imate veće šanse za uspjeh, kaže ona.

Kako biste stvarno iskoristili umirujuće moći meditacije, Atluri predlaže da je popratite mirisom koji smatrate umirujućim. Probajte dok se tuširate s Kneipp Goodbye Stress Aromaterapija za pranje tijela (koji sadrži sastojke za podizanje raspoloženja poput vodene metvice, ružmarina i ulja eukaliptusa) zatvaranjem očiju, udahom, govoreći sebi „njegujem smirenost“, a zatim izdahnuti. „Ponavljajte ovaj postupak do deset minuta kako biste se odmah osjećali osvježeno i blistavo“, kaže ona.

3. Pažljivo pomičite svoje tijelo

Kada možete izdvojiti veće dijelove vremena (10 ili 15 minuta), Atluri preporučuje da isprobate svjesno kretanje – poput šetnje tijekom pauze za ručak ili prije blagdanske zabave – tako da utišate telefon i promatrate sve što vidite i čujete kako biste prizemljio te u sadašnjosti.

Nagradite svoja stopala što su vas provela kroz taj pokret masirajući dalje Kneipp umirujući maslac od nevena i naranče za obnavljanje stopala, koji je napravljen od shea maslaca i umirujućih eteričnih ulja koji pomažu hraniti suhu kožu i podržavaju zadržavanje vlage. Obucite čarape odmah nakon toga kako biste stvarno pomogli u zadržavanju vlage.

Općenito, Atluri naglašava da ne biste trebali razmišljati o brizi o sebi kao nagradi za postizanje cilja (kao što je odjavljivanje tog popisa blagdanskih poklona). „Zašto ne preoblikujete svoju perspektivu i ne postavite svoju dobrobit kao cilj?“ ona kaže. „Određivanje prioriteta vodi do optimizirane produktivnosti jer sada možete djelovati s mjesta cjelovitosti.“ I to je najbolji dar koji možete dobiti.

Gornja fotografija: Stocksy/Atolas

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar