Najbolji noževi za rezbarenje za večeru zahvalnosti

22
Najbolji noževi za rezbarenje za večeru zahvalnosti

Tevo trenutak na večeri za Dan zahvalnosti, prije nego što svi počnu prolaziti oko pire krumpira i tepsije od zelenog graha, gdje su sve oči uprte u domaćina. Nakon cijelog dana provedenog u kuhinji (ili za neke, dana), to je posljednji dio pripreme obroka: rezbarenje purice.

To je posao s visokim ulozima. Uostalom, praznik nosi nadimak Dan Turske. Nitko vam ne gleda preko ramena dok stavljate jaja ili vadite umak od brusnica iz konzerve, ali rezanje glavnog proteina obroka je sasvim druga stvar. Upravo zato trebate dobar nož za rezbarenje. (Ne, bilo koji stari nož uboden u vaš set noževa neće biti dobar.) Ako ga još nemate, ne brinite, Zavod za kulinarski odgoj diplomirani i profesionalni kuhar Adrienne Cheatham ima nekoliko savjeta o tome što točno treba tražiti kada je u pitanju kupnja najboljih noževa za rezbarenje.

„Glavna stvar na koju treba obratiti pažnju kada kupujete nož za rezbarenje je da ima dugu oštricu“, kaže Cheatham. To je važno, kaže ona, jer će vam omogućiti da puricu narežete dugim, gracioznim potezima, a ne kraćima koji mogu razbiti meso. „Kraći potezi čine da izgleda kao da je meso sažvakano“, kaže ona.

Cheatham kaže da neki noževi za rezbarenje imaju dugu, tanku oštricu, dok drugi imaju oštricu koja je malo deblja. Kaže da nije važno za koju ćete se odlučiti i da je to više osobni odabir. „Deblji nož za rezbarenje može biti zgodan za jače meso, poput prsa ili pečenja u loncu. Tanja oštrica dobra je za osjetljivu hranu, poput ribe. Oba će raditi za puretinu“, kaže ona. Imajući to na umu, razmislite o tome koje vrste hrane najčešće kuhate kako biste dobro iskoristili svoj nož za rezbarenje ostalih 364 dana u godini.

Najbolji noževi za rezbarenje

dalstrong set noževa za rezbarenje
Foto: Dalstrong

Dalstrong set noževa za rezbarenje — 100,00 USD

Osim noža za rezbarenje od 9 inča izrađenog od njemačkog čelika, ovaj set uključuje i vilicu i šipku za brušenje, koja brusi rubove pomalo tupe oštrice.

imarku rezbarski nož
Foto: Imarku

Imarku nož za rezbarenje — 60,00 USD

Ako tražite nož za rezbarenje koji može narezati osjetljivu ribu jednako učinkovito kao puretinu, ovaj će japanski nož učiniti pravi trik.

Što se tiče toga što trebate imati na umu kada zapravo radite rezbarenje, Cheatham kaže da vrh noža postavite na 9 sati, dodirujući meso samom stražnjom stranom noža. „Zatim, prerežite prema dolje i natrag glatkim pokretom prema dolje prema vrhu“, kaže ona.

Nakon što završite s rezbarenjem i kada je obrok gotov, očistite nož za rezbarenje baš kao i kuharski nož: pazite da ga potpuno osušite nakon pranja kako ne bi hrđao. „Ovo će također održati nož lijepim i oštrim“, kaže ona.

Nakon što dobijete svoj nož za rezbarenje, bit ćete uzbuđeni da ga upotrijebite. Ovo je vaš trenutak u kojem možete uživati, bez obzira na to kako ga narezali.

O, bok! Izgledate kao netko tko voli besplatne treninge, popuste za vrhunske wellness brendove i ekskluzivni Well+Good sadržaj. Prijavite se za Well+, našu online zajednicu wellness insajdera i odmah otključajte svoje nagrade.

Naši urednici samostalno odabiru ove proizvode. Kupnjom putem naših poveznica možete zaraditi Well+Good proviziju.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar