Najbolji indikator podrške i otpora za MT4

4
Najbolji indikator podrške i otpora za MT4
Koji je najučinkovitiji pokazatelj otpora i podrške za Metatrader 4 (MT4)? Ako ste poput mene i pregledavate razne parove na Forex tržištu u potrazi za trgovinskim postavkama, vjerojatno ste se ponekad susreli s teškoćom zacrtati svoje linije otpora i podrške.

Izrada vlastitih linija otpora i potpore (ili zona) je najučinkovitija metoda, pod uvjetom da ste u mogućnosti ispravno kreirati linije. Međutim, osmišljeno je nekoliko dobrih pokazatelja da se dosta dobro nose s ovim poslom.

Važnost uključivanja otpora i podrške u vašu strategiju trgovanja ne može se prenaglasiti, budući da tržište obično ima najmanje sat vremena interakcije s bilo kojom značajnom razinom podrške i otpora.zDa biste saznali kako se to događa, i za više savjeta o razine otpora i podrške uzmite moju besplatnu e-knjigu, Kako odabrati najbolju razinu podrške i otpora.

Horizontalni otpor i razine potpore nisu jedine o kojima treba brinuti i često su pokretni prosjeci (npr 50 100, 100 kao i 200-SMA) ponudit će mogućnost pružanja dinamičkog otpora i podrške, međutim, te razine su neizvjesnije. Nadalje, linije trenda se često koriste kao otpor ili podrška.

Nije potrebno preuzimati ništa (osim MT4) za crtanje dinamičkih linija otpora i podrške ili linija trenda, budući da je zadana platforma za trgovanje opremljena indikatorima za pokretne prosjeke koje možete povući po svojim grafikonima, a također i crtati alate za linije trenda. U ovom članku ćemo se usredotočiti na horizontalne pokazatelje otpora i podrške.

Imam naviku ručno ucrtati svaku svoju horizontalnu razinu otpora i potpore i vjerujem da je to pravi i najučinkovitiji način za to. Ako koristite točke zaokreta, postoji nekoliko izvrsnih besplatnih indikatora koji vam automatski iscrtavaju lokacije zaokreta na MT4 platformi. Najpouzdaniji na koji sam naišao zove se vS_PivotsD (na slici ispod).

Kliknite za više slika (otvara se u novom prozoru)

Ovaj indikator je izvrstan alat za automatsko iscrtavanje vaše središnje točke u skladu s vašim dnevnim grafikonom i Fibonaccijevim razinama. Prikazuje najviši i najniži S1-S3, liniju R1-R3 i sve srednje razine otpora i podrške. Za vas čak iscrtava i unutarnju i vanjsku razinu Fibonaccija.

Jedan od glavnih razloga zašto mislim da je ovo najbolji pokazatelj otpora i podrške za MT4 je to što postoji mnoštvo opcija za prilagođavanje ovog indikatora prema vašim osobnim preferencijama. Postoji preko 80 polja koja možete uređivati ​​u „Inputs“. Samo kartica „Inputs“.

Međutim, nemojte dopustiti da vas mnoštvo opcija odvuče od ovog pokazatelja. Zapravo je vrlo jednostavno postaviti, a nudi opcije za promjenu boja, lokacija prikaza i prilagođenih vremena sesija i tako dalje. …. Trebao sam samo promijeniti neke postavke kako bih postigao isti prikaz kao na gornjoj tablici.

Nakon što instalirate, od vas će se tražiti da uključite svoje separatore na točke ( Ctrl+Y) i provjerite je li novi datum indikatora ispravno poravnat. Ako ga trebate promijeniti, možete jednostavno promijeniti varijable „LocalTimeZone“ ili „DestTimeZone“. Ove zadane vrijednosti bile su točno u mojim grafikonima.

Upute za instalaciju:

  1. Izdvojite i preuzmite prilagođeni indikator VS_PivotsD ili vS_PivotsD_v4.
  2. Treba ga smjestiti u svoju mapu „Indikatori“ ( Datoteka > Otvorite mapu podataka > MQL4 > Indikatori).
  3. Ponovno pokrenite MT4.
  4. Pokrenite prozor „Navigator“, ako već nije otvoren ( Ctrl+N).
  5. Povucite indikator vS_PivotsD na svoj grafikon.
  6. Podesite boju i postavke prema potrebi, a zatim pritisnite „OK“ za potvrdu gumba „OK“.

Moguće je neko vrijeme eksperimentirati s postavkama kako biste postigli izgled koji tražite. Iako postoje brojne opcije, one koje se najmanje koriste mogu se prema zadanim postavkama postaviti kao „netočno“. Predlažem da promijenite svoje varijable „ShowPanel“ i „ShowDayCandle“ u „false“ za čišći grafikon.

Prema mojim iskustvima, ovo je najpouzdaniji pokazatelj otpora i podrške za MT4. Postoje i drugi pokazatelji koji su dostupni, međutim, nisam vidio nijedan koji bi bio posebno koristan. Nadam se da će vam ovo biti od pomoći. Recite mi što mislite u mojim komentarima.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar