Može li se razboljeti od ispijanja kave izostavljene?

15
Može li se razboljeti od ispijanja kave izostavljene?

Tovdje su dvije vrste kavopija: ljudi koji su napola gotovi s velikim hladnim kuhanjem prije nego što su uopće napustili parkiralište Starbucksa, i oni koji više vole piti kavu što je sporije moguće, često satima.

Ili ste možda onaj tip kavopija koji toči jutarnju šalicu koju tako očajnički želite, ali vas potrebe svemira vuku za ruku i ne možete uživati ​​u njoj. Djeci je potrebna pomoć da se oblače za školu. Psa treba šetati. Kada konačno primijetite svoju sada hladnu kavu na komodi, slegnete ramenima i stavite je u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi prije nego što otpijete gutljaj.

Iako sigurno ne biste konzumirali piće koje je satima sjedilo u restoranu, dom radi malo drugačije; ova pravila ne stalno primijeniti. Ako se neugodno premještate na svom sjedalu prisjećajući se više puta poslijepodne pijuckali latte od soje koji ste kupili prije doručka, sigurno niste sami. Svi to radimo mnogo češće nego što bismo željeli pretpostaviti, i svaki put kad smo živjeli da ispričamo priču. Ali karte na stolu, ovdje smo da se suočimo s pitanjem: koliko je odvratno nastaviti piti istu šalicu kave tijekom dana (ili podgrijavati šalicu staru nekoliko sati)? Postoji li stvarna šteta od ispijanja kave izostavljena? Čitajte dalje za doprinos stručnjaka za sigurnost hrane.

Je li kava svaki dan zdrava? Evo što misli registrirani dijetetičar:

Je li sigurno ispijati istu kavu satima u isto vrijeme?

Prema riječima stručnjaka za sigurnost hrane Jeff Carnations, to ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući ono što stavljate u kavu kada je kuhate. „Bakterije u tekućini sobne temperature udvostručuju se svakih 20 minuta“, kaže Nelken. To je, kaže, posebno važna informacija ako netko u kavu dodaje mlijeko. Pijenje pokvarenog mlijeka može dovesti do trovanja hranom— definitivno nije ono što želite od svoje šalice kave. To je razlog zašto mlijeko ne smije stajati duže od dva sata.

Bakterije mogu početi rasti u kavi koja također ne sadrži mliječno mlijeko. To uključuje kavu koja je čista crna ili začinjena alternativnim mlijekom ili alt-pavlakom. Ali razlog zašto je kava s mliječnim mlijekom više zabrinjavajuća je zbog njezinog sastava; mlijeko se počinje kvariti. Kemijski sastav kave također se mijenja što duže stoji, ali Nelken kaže da je i dalje sigurno konzumirati crnu kavu ili kavu s veganskim mlijekom ako stoji satima – možda neće imati sjajan okus. Također kaže da podgrijavanje kave u mikrovalnoj pećnici nije velika stvar.

Ako se i dalje želite osloniti na sigurnosnu stranu – i ne želite podgrijavati kavu u mikrovalnoj pećnici cijelo jutro – ulijte svoj napitak u šalicu s kontroliranom temperaturom koja ga održava na sigurnoj temperaturi koja sprječava bakterije formirajući dok ga polako pijuckate.

Dobra vijest je da je općenito, Nelken kaže da je pijenje kave izostavljeno zapravo prilično sigurno. Međutim, ako volite dodati mliječno mlijeko ili vrhnje u svoj cappucino ili hladno napitak, bolje ga je izbaciti nakon dva sata. Hej, to je samo još jedan razlog zašto se isplati napuniti hladnjak zobenim mlijekom.

O, bok! Izgledate kao netko tko voli besplatne treninge, popuste za vrhunske wellness brendove i ekskluzivni Well+Good sadržaj. Prijavite se za Well+, našu online zajednicu wellness insajdera i odmah otključajte svoje nagrade.

Naši urednici samostalno odabiru ove proizvode. Kupnjom putem naših poveznica možete zaraditi Well+Good proviziju.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar