Kako uspjeti u SMS marketingu s različitim platformama?

11
Kako uspjeti u SMS marketingu s različitim platformama?

Prošlo je dugo vremena, ali svijet SMS marketinga konačno sustiže ostatak digitalnog krajolika. Uz novu tehnologiju i širi izbor platformi koje možete birati, trgovci nikada nisu imali više mogućnosti za dosezanje svoje ciljne publike.

Ostaje pitanje: kako uspjeti na ovom polju koje se stalno mijenja? Kako možete koristiti ove različite platforme u svoju korist? U ovom članku ćemo istražiti pet ključnih koraka koji vam mogu pomoći da započnete svoj put do dominacije SMS marketingom i korak po korak vodič o tome kako uspjeti u SMS marketingu.

1. Odaberite svoju platformu:

Postoji širok izbor platformi koje možete birati i to je nešto što SMS marketing čini tako jedinstvenim, ali također može preplaviti početnike u marketingu. Svaka platforma ima svoje prednosti i nedostatke, ali neke su bolje od drugih u određenim stvarima kao što je ciljanje određene demografije ili A/B testiranje.

Najbolji način da shvatite koja je platforma najbolja za vas je da ih sve isprobate i vidite što najbolje odgovara vašim specifičnim potrebama. Općenito, ipak, najpopularniji SMS marketinške platforme su:

Marketing tekstualnih poruka:

Najosnovniji oblik SMS marketinga, marketing tekstualnih poruka, omogućuje vam da kontaktirate klijente putem njihovih mobitela slanjem tekstualnih poruka.

Mobilni marketing:

Sofisticiraniji oblik SMS marketinga, mobilni marketing omogućuje vam stvaranje interaktivnijeg i zanimljivijeg sadržaja kao što su videozapisi, kuponi i ankete.

SMS chatboti:

Također poznati kao chatbotovi, SMS chatbotovi su programi koji vam omogućuju komunikaciju s kupcima putem tekstualnih poruka u obliku razgovora.

SMS API-ji:

Za one koji su napredniji, SMS API-ji omogućuju integraciju vlastitog softvera s platformom za stvaranje moćnih marketinških iskustava za svoje klijente.

Glavni cilj je odrediti kakav sadržaj i iskustvo želite pružiti svojim kupcima te pronaći platformu koja će taj sadržaj pružiti na najučinkovitiji način.

2. Postavite svoj račun:

Nakon što odaberete svoju platformu, važno je ispravno postaviti svoj račun. To znači stvaranje profila i dodavanje svih potrebnih podataka, kao što su vaše ime, tvrtka, web stranica i kontakt podaci.

Također ćete morati izraditi strategiju za svoju SMS marketinšku kampanju i odrediti kako želite koristiti platformu (tj. hoćete li pisati vlastiti sadržaj ili ga kurirati).

Konačno, ako se vaša tvrtka nalazi u zemlji koja zahtijeva od vas da plaćate poreze ili se pridržavate određenih propisa, pobrinite se da se ti podaci pojavljuju i na vašem računu.

3. Sadržaj koji privlači obrt:

Jedan od najvažnijih aspekata SMS marketinga je stvaranje zanimljivog sadržaja. To znači da trebate proizvesti visokokvalitetan, relevantan i pravovremen sadržaj koji će privući pozornost vaših kupaca.

To može biti izazov, ali važno je razmišljati izvan okvira i eksperimentirati s različitim vrstama sadržaja. Neke sjajne ideje za SMS marketinški sadržaj uključuju:

Tekstualne poruke:

Očito, tekstualne poruke su izvrstan način komunikacije s kupcima, ali morate paziti da ih ne preopterećujete s previše poruka. Pokušajte se držati najviše 2-3 poruke tjedno.

Statične slike:

Statičke slike izvrstan su način za predstavljanje vaših proizvoda ili usluga.

Dinamične slike:

Dinamične slike su interaktivnije i mogu se koristiti za stvaranje privlačnijeg iskustva za korisnike.

Videozapisi:

Videozapisi su izvrstan način da pokažete svoje proizvode ili usluge na dinamičniji način.

Kuponi:

Kuponi su izvrstan način za poticanje kupaca i povećanje prodaje.

Tekst za pobjedu:

Kampanje SMS-om za pobjedu omogućuju vam da privučete svoje klijente šansom da osvoje nagradu za odgovor na jednu od vaših poruka.

4. Mjerite svoj uspjeh:

Jedna od najboljih stvari kod SMS marketinga je ta što vam omogućuje pristup iznimno vrijednom alatu: analitici. To znači da možete pratiti koliko ljudi otvara vaše poruke, klika na vaše veze, pa čak i kupuje kao rezultat vaše SMS marketinške kampanje.

Ti su podaci ključni za određivanje uspjeha vaše kampanje i omogućuju vam da usput napravite potrebne prilagodbe.

5. Eksperimentirajte i nastavite učiti:

Ljepota SMS marketinga je u tome što se neprestano razvija. To znači da morate stalno eksperimentirati s novim idejama i tehnikama kako biste ostali ispred krivulje.

Nikada se nemojte bojati isprobati nešto novo i uvijek budite spremni učiti iz svojih grešaka.

SMS marketing može biti izvrstan način za povezivanje s kupcima i izgradnju baze lojalnih klijenata, ali učinkovit je samo onoliko koliko ga koristite.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar