Kako minimalistički život može vidno koristiti vašem životu u samo jednoj godini?

19
Kako minimalistički život može vidno koristiti vašem životu u samo jednoj godini?

Život s manje može utjecati na vaš život na načine koje trenutno ne možete zamisliti. Ljudski životi su prepuni svih vrsta stvari koje im zapravo ne trebaju. Ove stavke mogu čak negativno utjecati na nečiju dnevnu rutinu. Više prostora i manje nereda u vašem životnom prostoru mogu vam razbistriti um i brzo podići raspoloženje. Kada nepotrebni predmeti nestanu, imate više prostora da se usredotočite na stvari koje su stvarno važne. Budući da ove predmete više ne morate održavati u dobrom stanju, ne morate se opterećivati ​​čišćenjem, odbacivanjem predmeta ili rješavanjem otpada. Imate sve moguće resurse da se usredotočite na svoju obitelj, svoje stanje duha i kvalitetu života. Evo nekoliko načela i prednosti minimalističkog života koji će u potpunosti promijeniti vaše percepcije:

Vi stvarate prostor za ono što vas čini sretnim

Minimalizam vam pomaže stvoriti miran prostor koji vam daje priliku da radite ono što vas čini sretnim umjesto da se usredotočite na stvari. Minimalisti moraju rastjerati i organizirati svoj prostor do najsitnijih detalja. Prostorije u kojima živite postat će vizualno privlačne i ugodne za provođenje vremena nakon što uredite i očistite prostor. Važno je razumjeti da minimalizam ne znači nužno posjedovanje samo nekoliko stvari koje su osnovne za ljudske potrebe. Još uvijek se možete trošiti na kupnju kvalitetnih predmeta namještaja, ali morate se držati onih koji jesu neophodan za vaše svakodnevne navike i ne pretrpavati sobu stvarima koje nikad ne koristite. Vizualno simetričan prostor koji vas drži podalje od rane u očima trebao bi biti dovoljan.

Imate slobodu da popunite praznine čime god želite

Kada počnete postati minimalist, primijetit ćete da postoje brojne praznine koje treba popuniti nečim drugim. Pa, morate se suzdržati od ponovnog punjenja predmetima. Trebali biste pronaći mjesta za iskustva i produktivne aktivnosti umjesto da ponovno gomilate nepotrebne predmete u svojoj kući. Cilj je pronaći bolju svrhu za prostor koji ste uštedjeli. Vaša ulaganja bi trebala ići u veće, udobnije elemente namještaja, kao što je npr udobna, prostrana sofa, stolić za kavu od tvrdog drveta i luksuzna rasvjetna tijela. Štoviše, veći komadi namještaja zauzimaju više prostora, ostavljajući vam manje predmeta i više prostora za produktivne aktivnosti.

Vaše zdravlje postaje prioritet

Vaše mentalno i fizičko zdravlje će se poboljšati ako prihvatite minimalistički način života. Kada se ne morate brinuti o malim detaljima koji su generirani mnoštvom predmeta koje posjedujete, postajete manje pod stresom. Stres bi mogao biti najveći neprijatelj vašeg zdravlja. Vaša zdravstvena scena će se odmah poboljšati ako naučite kako osloboditi se stresa, a minimalizam se koristi upravo za to. Imate puno više vremena da se usredotočite na svoj način razmišljanja i način na koji se osjećate, umjesto da obavljate poslove koji vam ni na koji način ne koriste. Kada organizirate svoju kuću i održavate je minimalnom, potrošit ćete manje vremena održavajući je u dobrom stanju. Predmeti imaju moć preplaviti ljude ako se njima ne rukuje i ne koristi ispravno, a to izravno utječe na vaše mentalno zdravlje, a da ne spominjemo da briga o svom posjedu zahtijeva energiju, trud i izlaganje uvjetima koji ne idu u prilog vašem fizičkom zdravlje bilo.

Materijalni posjedi više nisu prioritet

Ako ste materijalist, moglo bi vam biti teško brzo postati minimalist. Potrebno je vrijeme i snažna volja da se potpuno promijeni način razmišljanja i prioriteti. Prije svega, najvažnije je razumjeti da minimalizam ne krivi materijalizam niti pokušava da ga nestane. To su samo dva različita načina života koji se biraju ovisno o preferencijama ljudi koji ih biraju. Minimalizam kaže da je posjedovanje minimuma – u većini slučajeva – dovoljno da živite savršeno sretno.

Minimalizam povećava duhovnu stranu vas samih. Materijalizam znači da sreću pronalazite u kupovini predmeta i svakodnevnoj upotrebi, što ih šalje na potpuno suprotan pol. U minimalizmu bi to bilo u suprotnosti s promoviranim principima, pa ćete se morati manje koncentrirati na materijalne stvari, a više se usredotočiti na pronalaženje tko ste i u čemu uživati, ne povezujući sve s stvarima i predmetima. Ako ste spremni to učiniti, samo naprijed i tražite skladišne ​​jedinice Cherry Hill odnijeti vaše stvari i testirati vašu sposobnost da živite s manje.

Stječete taj davno izgubljeni mir

Proces postajanja minimalnim prvi je korak prema stjecanju vašeg duševnog mira. Pojednostavljivanje vašeg života omogućit će vam da stvorite ponovljiv ritam koji ćete slijediti svaki dan. Ovaj ritam trebao bi biti mršav, učinkovit i tečan, dajući vam priliku da brzo poboljšate kvalitetu svog života. Iz ovog ritma trebali biste isključiti materijalni i financijski poredak na koji ste prije navikli. Ciljevi više nisu osvajanje novca i kupnja što je više moguće stvari, nego eliminirajući te impulse i učiniti sreću i zdravlje krajnjim ciljevima. Jednom kada raspetljate svoj život, bit će vam mnogo lakše pratiti ga. U početku može biti neravan put i možete se vratiti, dopuštajući svojim materijalističkim impulsima da vas preuzmu, ali to je u redu sve dok se vraćate svojoj svrsi.

Postajete sretni i samouvjereni

Čista kuća ključ je za bistriji um, iako se na prvu možda ne čini tako. Nakon što primijenite sva načela koja ste pronašli u ovom članku, trebali biste početi primjećivati ​​učinke minimalizma. Postajete smireni, manje pod stresom, sigurni u svoje vlastite moći i preferencije – jednostavno postajete sretni. Sve zato što ste se odlučili riješiti stvari koje nemaju određenu ulogu u vašem životu. Isprobajte ovaj stil života i nećete biti razočarani rezultatima.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar