Inkey List Retinol Review: 10 USD i vrijedan svakog penija

15
Inkey List Retinol Review: 10 USD i vrijedan svakog penija
ja sjeti se da sam imao „razgovor“ s mamom u dobi od 21 godine. A kad kažem „razgovor“, ne mislim na onaj o pticama i pčelama; Mislim na onu o retinolu. Derivat vitamina A, retinol ima reputaciju za uklanjanje akni, usporavanje učinaka starenja kože i borbu protiv pigmentacije. Kao jedan od najsvestranijih proizvoda na tržištu, retinoli su rijetko jeftini. Unesi The Inkey List Retinol serum protiv starenja, obožavateljima omiljena formula koja košta samo 10 dolara.

Kada sam prvi put čuo za The Inkey List Retinol, bio sam skeptičan. Unatoč sjajnim recenzijama proizvoda o r/Ovisnost o njezi kože Reddit teme, Sephora.com i drugih internetskih centara za ljepotu, sumnjao sam da bi alternativa od 10 dolara bez recepta mogla nadmašiti tretinoin koji me koštao prilično peni u mojoj lokalnoj ljekarni (FWIW: Tretinoin je snažniji oblik retinola koji je dostupno samo na recept). Međutim! Svaki eksperiment s njegom kože smatram zabavnim eksperimentom, pa sam svoju uobičajenu vrhunsku kremu zamijenila ponudom The Inkey List.

Serum kombinira dvije vrste retinola sa skvalanom, hidratantnim i umirujućim sastojkom koji derms često naziva „velikim gutljajem vlage“. Ovo uparivanje je inteligentno: budući da retinoidi imaju tendenciju isušivanja kože, skvalen za gašenje dodaje prijeko potrebnu vlagu zabavi.

Radi vlastitog testiranja, počela sam nanositi serum na kožu svake večeri nakon koraka pranja i toniranja svoje rutine. Ima blago mliječnu teksturu, koju bih volio utrljati maslacem sobne temperature po koži (na najbolji način). Brend predlaže korištenje proizvoda svake treće večeri i napredovanje do svakodnevnog korištenja, no kako je moja koža već navikla na retinoide, uskočila sam odmah u noćnu rutinu. Moj nekoć masni ten postao je malo suh otkako sam se preselila na zapadnu obalu, ali za nekoliko dana sam primijetila da je dodatak skvalana u formuli počeo hidratizirati moju kožu. Osim toga, činilo se da je mrlja neželjenih, ponavljajućih akni na mojoj bradi poprimila svoj posljednji luk. Prekriženi prsti.

Sve u svemu: potpuno razumijem zašto je The Inkey List predmet internetske buke. Iako možda nije tako moćan kao moj tretinoin, prilično je učinkovit, a istovremeno i hidratizira. Idemo naprijed, možda ću se odlučiti za The Inkey List’s Retinol kao hidratantnu (i pristupačniju) alternativu stvarima koje se izdaju na recept. Hoću li ušteđeni novac potrošiti na druge kozmetičke proizvode? Definitivno.

Razmišljate o dodavanju retinola u svoju rutinu? Sve što trebate znati prije nego što to učinite pogledajte u videu u nastavku.

Želite li još više informacija o ljepoti od naših urednika? Pratite naš Fineprint Fineprint Instagram račun) za savjete i trikove koje morate znati.

Naši urednici samostalno odabiru ove proizvode. Kupnjom putem naših poveznica možete zaraditi Well+Good proviziju.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar