Eco garden: Gardening Made Easy

0
Eco garden: Gardening Made Easy

Γιατί να δημιουργήσετε έναν Οικολογικό Κήπο

Οι κήποι μας είναι τα άδυτά μας. μέρη όπου χαλαρώνουμε, διασκεδάζουμε και δημιουργούμε απομνημονεύουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ωστόσο, μερικές φορές ο χρόνος, η προσπάθεια και οι πόροι που απαιτούνται για τη συντήρηση ενός κήπου μπορεί να είναι υπερβολικοί. Η οικολογική κηπουρική είναι μια μέθοδος κηπουρικής που μπορεί να αναιρέσει αυτά τα προβλήματα. Ένας οικολογικός κήπος είναι επωφελής τόσο για τον πλανήτη όσο και για τον ιδιοκτήτη, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερο νερό, δημιουργεί ενδιαιτήματα για την τοπική πανίδα και χλωρίδα και εξοικονομεί χρήματα μακροπρόθεσμα.

Η οικολογική κηπουρική είναι μια βιώσιμη πρακτική κηπουρικής που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φυτών, του εδάφους, του νερού και του περιβάλλοντος φυσικού περιβάλλοντος. Απαιτεί ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση με χημικούς ελέγχους ή ελέγχους παρασίτων. Αντίθετα, ο κήπος μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μικρό οικοσύστημα που είναι αυτάρκης και ισορροπημένο με τη φύση.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε έναν ακμάζοντα οικολογικό κήπο:

Πώς να δημιουργήσετε έναν οικολογικό κήπο

Εγγενή φυτά που ευδοκιμούν στις τοπικές συνθήκες

Η επιλογή γηγενών ειδών φυτών που είναι προσαρμοσμένα στις τοπικές σας συνθήκες θα αυξήσει την πιθανότητα ενός επιτυχημένου οικολογικού κήπου. Σε σύγκριση με μη ιθαγενή είδη, τα αυτόχθονα φυτά εξοικονομούν χρόνο, χρήμα και έναν σημαντικό φυσικό πόρο: το νερό. Επιπλέον, τα αυτόχθονα είδη παρέχουν ενδιαιτήματα για τοπικά πτηνά και έντομα, τα οποία θα ωφελήσουν τον κήπο.

Συντροφική φύτευση για Οικολογικό Κήπο

Το ζευγάρωμα φυτών, ή η φύτευση συντροφιάς, είναι η μέθοδος καλλιέργειας φυτών μαζί με την ιδέα ότι θα ωφεληθούν ο ένας από την ύπαρξη του άλλου. Ορισμένα φυτά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους βελτιώνουν την ανάπτυξη, ενισχύουν τη γεύση, προσελκύουν έντομα επικονίασης, αποθαρρύνουν τα παράσιτα και ακόμη και σταθεροποιούν τα επίπεδα αζώτου στο έδαφος.

Οικολογική κηπουρική.  Αυστραλιανό κίτρινο λουλούδι καγκουρό (Anigozanthos pulcherrimus) μπροστά από ένα γρασίδι
Αυστραλιανό κίτρινο λουλούδι καγκουρό (Anigozanthos pulcherrimus) μπροστά από ένα λιβάδι. Και τα δύο αυτά φυτά της Αυστραλίας ευδοκιμούν σε εδάφη με κακή και καλά στραγγιζόμενη.

Φυτά που ελκύουν πουλιά και έντομα

Η ενθάρρυνση των πουλιών και των ωφέλιμων εντόμων στον οικολογικό κήπο σας θα βοηθήσει στην επικονίαση, τον έλεγχο των παρασίτων και την αποσύνθεση των υπολειμμάτων. Τα πουλιά, οι μέλισσες και ακόμη και κάποια άλλα έντομα βοηθούν στην επικονίαση των λουλουδιών – κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν καλλιεργείτε φρούτα και λαχανικά! Τα πουλιά τρέφονται επίσης με επιβλαβή παράσιτα όπως κάμπιες, σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες, ενώ έντομα όπως τα σκαθάρια μπορούν να τρέφονται με παράσιτα όπως οι αφίδες για να τα κρατήσουν κάτω από τα όρια όχλησης.

Οι οικολογικοί κήποι προσελκύουν πουλιά
Οι Eco Gardens προσελκύουν πτηνά σαν αυτό το Rainbow Lorikeet.

Ανθοφορία τσίχλα με Rainbow Lorikeet
Ένα λουρί του ουράνιου τόξου πετάει από μια ανθισμένη τσίχλα μετά από ένα νόστιμο γεύμα.

Διαχείριση νερού για τον οικολογικό κήπο σας.

Η φύτευση ενός πυκνού κήπου που είναι πλούσιος και πυκνός με βλάστηση βοηθά στη μείωση της ανάγκης για συμπληρωματικό νερό. Η πυκνή φύτευση σκιάζει την περιοχή, μειώνοντας την εξάτμιση, η οποία επίσης βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Ιδανικά ένας οικολογικός κήπος δεν θα πρέπει να απαιτεί συμπληρωματικό νερό. Ωστόσο, σε περιόδους ιδιαίτερα σκληρών καιρικών φαινομένων μπορεί να υπάρχουν φορές που απαιτείται συμπλήρωμα νερού. Για να παραμείνει στο θέμα της βιωσιμότητας, μια δεξαμενή βρόχινου νερού θα ήταν ιδανική για την παροχή νερού κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Τα θρεπτικά συστατικά ανακυκλώνονται πίσω στο οικοσύστημα

Τα λουλούδια, τα κλαδιά, τα φύλλα και άλλα φυσικά υπολείμματα περιέχουν φυσικά χημικά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου του φωσφόρου, του αζώτου και του καλίου) που είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία του οικοσυστήματος του κήπου. Αντισταθείτε στον πειρασμό να αφαιρέσετε αυτά τα αντικείμενα για να «καθαρίσετε» την εμφάνιση του κήπου. Επιτρέποντας σε αυτά τα απόβλητα κήπου να αποσυντεθούν στον κήπο θα επιστρέψουν τα θρεπτικά συστατικά πίσω στο έδαφος.

Τα αυτόχθονα φυτά της Αυστραλίας είναι ιδανικά για τον οικολογικό κήπο σας
Τα αυτόχθονα φυτά της Αυστραλίας είναι ιδανικά για τον οικολογικό κήπο σας. Cradle Mountain Tasmania, πεζόδρομος στη λίμνη Dove με υποαλπική βλάστηση

Χρησιμοποιήστε φυσικά λιπάσματα στον οικολογικό κήπο σας

Εάν διαπιστώσετε ότι ο κήπος σας χρειάζεται ώθηση, τα φυσικά λιπάσματα όπως η κοπριά, το άχυρο μπιζελιού και το σάπια φύλλα λούπινου είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα χημικά λιπάσματα που αγοράζετε από το κατάστημα. Το τσάι με σκουλήκια (από φάρμες σκουληκιών) και οι κάδοι κομποστοποίησης είναι επίσης χρήσιμοι για τη μετατροπή παλιών υπολειμμάτων τροφών και πράσινων απορριμμάτων σε φυσικό λίπασμα για τον κήπο σας. Οι φάρμες σκουληκιών και οι κάδοι κομποστοποίησης μπορούν να αγοραστούν από το τοπικό φυτώριο ή να γίνουν στο σπίτι με ένα κλάσμα του κόστους.

Φτιάχνοντας κομπόστ για τον κήπο σας
Το κομπόστ θα κάνει εξαιρετικό λίπασμα για έναν οικολογικό κήπο.

Προσπαθήστε να μην σας κατακλύζουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός οικολογικού κήπου. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει οικολογικός κήπος όλα από αυτά τα συστατικά. Επιλέξτε μερικά στοιχεία που θα μπορούσατε να αρχίσετε να εφαρμόζετε αυτό το Σαββατοκύριακο και επεκτείνετε σιγά σιγά όταν έχετε τη δυνατότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το φυτώριο της περιοχής σας για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε από το σωστό μέρος.

Ο Βιώσιμος Προαστιακός Κήπος

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από την Melbourne Landscaper Red’s Landscaping και την Civil Pty Ltd

Άγρια Ζωή στον Κήπο. Επιλέγοντας φυτά για να βοηθήσετε στη δημιουργία τροφής και οικοτόπου

3 Ζωντανά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Eco Pools: Οι πισίνες της φύσης για τους οικολογικά συνειδητοποιημένους

13 καλύτεροι λόγοι για τη διατήρηση των αστικών υγροτόπων Balwyn

Νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα που απαγορεύτηκαν από την Bunnings και την ΕΕ

7 καλύτεροι ευκάλυπτοι για τον κήπο σας στη Μελβούρνη

5 συμβουλές για ανθεκτικό στην ξηρασία εξωραϊσμό στη Μελβούρνη

© 2020 Reds Landscaping and Civil ποιότητας εμπορικός εξωραϊσμός Melbourne

Περισσότερες πληροφορίες για τους Eco Gardens

Growing Green Guide

Το CERES είναι ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ένα αστικό αγρόκτημα και ένας κόμβος κοινωνικής επιχείρησης που βρίσκεται στη γη Wurundjeri δίπλα στο Merri Creek στη Μελβούρνη.

Schreibe einen Kommentar