5 ideja za recepte za slatki krumpir za Dan zahvalnosti i dalje

14
5 ideja za recepte za slatki krumpir za Dan zahvalnosti i dalje
Hrana može biti… zbunjujuća. Trebate li po svaku cijenu izbjegavati gluten? Progutati avokado što je brže moguće? Stručnjaci za prehranu Well+Good-a razotkrivaju priču kada je hrana u pitanju, presijecaju žurbu i cijeđenje ruku i daju vam najopsežnije informacije o tome što biste (a možda ne biste trebali) staviti u to svoje tijelo. Vidi sve

Dan zahvalnosti je definitivno jedan od onih obroka u kojima su mi oči veće od trbuha; ima toliko favorita jednom godišnje na stolu i ja to želim svi. Ali postoji jedna tradicionalna hrana za Dan zahvalnosti za koju mislim da do nedavno nisam u potpunosti cijenila: skromni slatki krumpir.

„Slatki krumpir je bogat vitaminom A, vlaknima, vitaminom C, tiaminom i riboflavinom“, kaže registrirani dijetetičar Tracy Lockwood Beckerman, RD, u najnovijoj epizodi Vi protiv hrane. Vlakna u slatkom krumpiru čine ga tako dobrom za zdravlje crijeva, definitivno čineći vašem probavnom sustavu uslugu blagdanskog obroka. Ako želite svoj slatki krumpir za Dan zahvalnosti učiniti još boljim, Beckerman kaže da ga začinite cimetom, koji pomaže u smanjenju upale i održava stabilnu razinu šećera u krvi.

Očito je slatki krumpir klasik za Dan zahvalnosti. Ali ako su vas sve njegove zdravstvene prednosti uvjerile da mu ove godine date glavnu ulogu na svom stolu, evo nekoliko ideja za recepte za slatki krumpir savršenih za Dan Turske (i šire). U međuvremenu, pogledajte cijeli video iznad kako biste dobili Beckermanov uvid u druge namirnice za Dan zahvalnosti – uključujući kako dobiti više povrća na tanjuru.

5 ideja za recepte za slatki krumpir kako biste iskoristili zdravstvene prednosti na Dan zahvalnosti i dalje:

1. Njoki od batata

Ovaj recept dolazi zahvaljujući Dobro+dobro kuharica a stvorio ga je Charley St vlasnik i kuhar Dan Churchill. „Vrlo je praktičan i možete ga napraviti sami ili s nekim s kim želite provesti poslijepodne“, kaže Churchill. To je ono što je Dan zahvalnosti, zar ne? Krajnji rezultat je toliko ukusan da vam treba samo malo maslinovog ulja, soli i papra za začin.

Nabavite recept: Njoki od batata

2. Juha od batata

Ova kremasta—veganska!—juha savršena je aplikacija za Dan zahvalnosti i potrebno joj je samo šest jednostavnih sastojaka za pripremu. Lagana jela su stalno blagdanska pobjeda.

Uzmite recept: Juha od slatkog krumpira

3. Instant Pot slatki krumpir

Ako ste tradicionalist i želite slatke pite poslužiti u njihovom punom, veličanstvenom obliku, ove upute o tome kako ih kuhati pomoću Instant lonca bit će vam spas za odmor. Ne samo da skraćuje vrijeme, već i oslobađa pećnicu za ostatak blagdanskog kuhanja.

Uzmite recept: Instant Pot slatki krumpir

4. Pita od batata

Gdje bismo bili u dijeljenju ideja za recepte za slatki krumpir bez uključivanja opcije pite od batata? Ovaj desert za Dan zahvalnosti ima svu onu slatkoću koju želite od blagdanske pite bez ikakvih suvišnih šećera. Bonus: Kora je također bez glutena.

5. Pita od batata od pekana

Drugi način da dobijete slatki krumpir za desert je izrada hibrida batata/pecan pite. „Pecans su orašasti plodovi za srce, bogati su antioksidansima, proteinima i vlaknima – i sadrže oko dvije trećine dnevno preporučenog mangana“, kaže Beckerman.

Dobijte recept: pita od batata i pekana

O, bok! Izgledate kao netko tko voli besplatne treninge, popuste za kultne wellness brendove i ekskluzivni Well+Good sadržaj. Prijavite se za Well+, našu online zajednicu wellness insajdera i odmah otključajte svoje nagrade.

Naši urednici samostalno odabiru ove proizvode. Kupnjom putem naših poveznica možete zaraditi Well+Good proviziju.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar