5 faktora brzine stranice koje morate uzeti u obzir za svoju web stranicu

3
5 faktora brzine stranice koje morate uzeti u obzir za svoju web stranicu

Možda se bavite bilo kojim poslom, glavni cilj vaše web stranice je privući pažnju vaše publike. Dakle, morate optimizirati svoje web stranice kako biste potaknuli promet i bolje rangirali u rezultatima pretraživanja. Prema Google algoritmima brzina stranice smatra se jednim od važnih čimbenika rangiranja.

Kako bi vaša web stranica bila privlačna, možete integrirati visokokvalitetne slike na svoju web stranicu, ali to zapravo usporava brzinu učitavanja vaše web stranice. Da, visokokvalitetne slike su važne, ali u isto vrijeme morate optimizirati svoje web stranice kako biste poboljšali korisničko iskustvo smanjenjem vremena učitavanja web stranice.

Ako želite napraviti sjajnu web stranicu, možete pristupiti najboljima tvrtka za web dizajn.

Sada razmotrimo 5 faktora brzine stranice

  • Kombinirajte slike u CSS Sprite

CSS Sprites način su kombiniranja više slika u jednu slikovnu datoteku za korištenje na vašoj web stranici i pomažu u održavanju odgovarajuće brzine stranice. CSS sprijtovi se mogu primijeniti na zaglavlje, podnožje, bočnu traku, pozadinu ili slike. Različiti listovi stilova mogu promijeniti izgled vaše HYML stranice i možete odabrati stilski list po svom izboru iz izbornika.

  • Komprimirajte CSS i JavaScript

Brzinu učitavanja možete povećati komprimiranjem CSS-a i JavaScripta. Za čišćenje nepotrebnih dijelova koda možete koristiti CSS i JavaScript alate za kompresiju. Ovi alati za kompresiju pomažu vam da izmijenite svoje datoteke prije nego što ih učitate na vaš poslužitelj. To smanjuje veličinu datoteke i time poboljšava brzinu učitavanja stranice.

Kao što znate ‚Slika vrijedi tisuću riječi‘, ljudi više vole komunicirati s vizualima nego tekstovima. Prema HTTP Archiveu, slike na web stranici u prosjeku čine oko 64% težine. Stoga, ako optimizirate ove slike bez utjecaja na njihovu kvalitetu, istovremeno možete pozitivno utjecati na brzinu učitavanja stranice i korisničko iskustvo.

Glavni cilj preusmjeravanja je pružiti dobro korisničko iskustvo kako posjetitelji ne bi došli na stranicu koja više ne postoji. Nažalost, preusmjeravanja s jednog URL-a na drugi URL utječu na vašu web-lokaciju povećanjem brzine učitavanja stranice. Stoga pazite da izbjegnete bilo kakva preusmjeravanja i mogućnost nepotrebnog utjecaja na vaše web stranice.

Potrebno je vrijeme da se otvori veza između preglednika posjetitelja i web poslužitelja i skraćuje vrijeme učitavanja web stranice, ako se ova veza mora otvoriti nekoliko puta povećava brzinu učitavanja. Dakle, Omogućavanje Keep-Alive dopušta HTTP sesijama da obrađuju različite zahtjeve preko jedne TCP (Transmission Control Protocol) veze.

Sumirati

Sada znate lijek za zadržavanje posjetitelja vaše web stranice i na taj način slijedite smjernice tražilice. Provedite neko vrijeme tražeći probleme koji utječu na vrijeme učitavanja vaše stranice. Zatim implementirajte gore navedene tehnike i moći ćete povećati promet svoje web stranice, korisničko iskustvo i rangirati se više na tražilicama kao nikada prije.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar