11 τρόποι για να βγάλετε την οικογένειά σας έξω στο Greenville, SC

11 τρόποι για να βγάλετε την οικογένειά σας έξω στο Greenville, SC

September 20, 2022 0 Von admin

Προσπαθείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους με την οικογένειά σας; Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ευημερούν κοινωνικά, συναισθηματικά και σωματικά. Έχουμε μερικές ιδέες για το πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους περισσότερο μέσα και γύρω από το Greenville, SC.

Λατρεύω την ύπαιθρο και νευριάζω πολύ αν είμαι πολύ μέσα. Ίσως είναι η προσωπικότητά μου που απλώς δεν θέλω να κάτσω ακίνητος ή ίσως είναι η περιπλάνηση και το περιπετειώδες πνεύμα μου. Αλλά δεν έχει σημασία, η ύπαιθρος πάντα καλεί. Μελέτες δείχνουν ότι ο χρόνος που περνάτε σε εξωτερικούς χώρους είναι επίσης πολύ καλός, ειδικά σε αυτήν την ηλικία των παιδιών με πολύ άγχος, που ξεκινούν από την πρώτη δημοτικού με τυποποιημένα και υψηλά τεστ. Από εκεί γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς τα περισσότερα παιδιά προσπαθούν για κολέγιο και υποτροφίες.

Πολλαπλές μελέτες δείξτε ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ότι τα σχολεία με περισσότερη δενδροκάλυψη είχαν καλύτερη ακαδημαϊκή απόδοση από τα σχολεία χωρίς δέντρα έξω από το κτίριο, ότι τα μαθήματα στην ύπαιθρο είναι πιο αποτελεσματικά από τη διδασκαλία μέσα στις τάξεις και ότι η φύση βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας, την αποκατάσταση εστίαση, ανακούφιση από το άγχος, αύξηση της φυσικής κατάστασης και αντοχής και προώθηση κοινωνικών συνδέσεων.

Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα παιδιά – και οι ενήλικες – περνούν πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους στον σημερινό κόσμο, είτε είναι η δουλειά, το σχολείο, τα βιντεοπαιχνίδια ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μας κρατούν μέσα. ο τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά: παιδιά ηλικίας 8-12 ετών περνούν κατά μέσο όρο 4-6 ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη, δηλαδή 1.440 έως 2.160 ώρες το χρόνο. Για τους εφήβους, ο μέσος όρος είναι έως και 9 ώρες την ημέρα, που ισοδυναμεί με εκπληκτικές 3.240 ώρες το χρόνο. Είναι πολύς χρόνος. Μου αρέσει πολύ.

Μια μαμά τα είδε όλα αυτά στην οικογένειά της και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα κίνημα που ονομάζεται 1000 ώρες εκτός, το οποίο ενθαρρύνει τις οικογένειες να ταιριάζουν τον χρόνο οθόνης (σε χαμηλό επίπεδο) με τον εξωτερικό χρόνο και να περνούν 1000 ώρες σε εξωτερικούς χώρους κάθε χρόνο, δηλαδή λίγο λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα. Δεν έχει καν σημασία τι κάνετε: περπατήστε τη γειτονιά σας, πηγαίνετε στο πάρκο ή την παιδική χαρά, φυτέψτε έναν κήπο, ποτίστε τον κήπο σας, διαβάστε ένα βιβλίο έξω. Ο στόχος της ήταν να αρχίσει να κάνει πιο φυσιολογικό να σκέφτεται να βγει έξω από το να μένει σε εσωτερικό χώρο και να αποκομίζει τα οφέλη του εξωτερικού χρόνου.

Ψάρεμα στη λίμνη Jocassee
Ψάρεμα στη λίμνη Jocassee

Greenville = Υπαίθρια διασκέδαση

Εδώ στο Upstate, δεν υπάρχουν ελλείψεις σε μέρη για να πάτε για να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Πάντα μου άρεσε η ύπαιθρος, αλλά αγάπησα σοβαρά την πεζοπορία από τότε που μετακόμισα στο Greenville πριν από αρκετά χρόνια. Οι ευκαιρίες για εξερεύνηση είναι απλώς ατελείωτες και τα παιδιά μου και εγώ είχαμε μερικές εκπληκτικές περιπέτειες, οι οποίες έχουν εμβαθύνει τις σχέσεις μας μεταξύ μας και έχουν ριζώσει μέσα μας την αγάπη για το περιβάλλον και ενστάλαξαν την επιθυμία να το προστατεύσουμε και να το καθαρίσουμε – έτσι, όλα τα καλά πράγματα.

Εάν χρειάζεστε μερικές ιδέες για το πώς να αποκτήσετε τη νοοτροπία να βγαίνετε περισσότερο έξω με την οικογένειά σας, εδώ είναι 11 από αυτές:

Κάνε μια βόλτα

Ζείτε σε μια γειτονιά ή κοντά σε ένα πάρκο; Πήγαινε μια βόλτα. Είναι δωρεάν και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και σχεδόν καθόλου εξοπλισμό εκτός από παπούτσια. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να πάτε μακριά, ακόμα και μόλις 10 λεπτά περπάτημα μπορεί να τονώσει τη διάθεση και να απελευθερώσει τη κλειστή ενέργεια. Υπάρχουν επίσης χιλιάδες πλακόστρωτα μονοπάτια γύρω από την περιοχή μας, αν χρειαστεί να πάρετε το καρότσι σας.

Πήγαινε στην παιδική χαρά

Ξέρω ότι το να μαζεύετε τα μικρά παιδιά και να τα πηγαίνετε στην παιδική χαρά μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν μια ηράκλεια προσπάθεια, αλλά ίσως βρείτε ένα μέρος κοντά στο σπίτι σας ή να αυξήσετε τον ενθουσιασμό και να βρείτε μια νέα παιδική χαρά για να το δείτε.

Καθίστε έξω και διαβάστε

Φέρτε την ιστορία σε εξωτερικούς χώρους. Προσκαλέστε τα μεγαλύτερα παιδιά να καθίσουν έξω μαζί σας και να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο ή να ακούσουν το αγαπημένο τους playaway. Πάρτε λίγη βιταμίνη D με λίγη προσπάθεια.

Παίξτε ένα παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους

Τα παιδιά μου και εγώ ήμασταν στο Living History Farm του Roper Mountain Science Center σε μερικές από τις ειδικές ημέρες εκδηλώσεών τους και παίξαμε με μικρά, ξύλινα παιχνίδια που ήταν τα πιο απλά πράγματα ποτέ αλλά τόσο διασκεδαστικά. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο τρελό ακριβό παιχνίδι για να απολαύσετε. Μπορεί να είναι Twister, ένα παιχνίδι τράπουλας, να πιάσει, κάτι διασκεδαστικό που αρέσει στην οικογένειά σας. Άλλες ιδέες που πρότειναν οι αναγνώστες μας ήταν τα μπαλόνια νερού, η ετικέτα, το κρυφτό ή οι αγώνες.

Φυτέψτε λουλούδια ή κήπο

Έχετε λίγο χώρο έξω; Φυτέψτε έναν κήπο. Έχετε μια μικρή κατσαρόλα; Φυτέψτε ένα λουλούδι για να μεγαλώσει σε εσωτερικό χώρο. Έχετε έναν κοινοτικό κήπο (έχουμε πολλά στο Greenville)? Νοικιάστε ένα μέρος και φυτέψτε τον κήπο σας. Στη συνέχεια, περάστε χρόνο έξω φροντίζοντας τον κήπο, ποτίζοντας τον και θερίζοντας τη σοδειά σας.

Πάτε για ορειβασία

Ξέρατε ότι αυτό έπρεπε να είναι σε μια λίστα που επρόκειτο να γράψω, μιας και μου αρέσει απλώς η πεζοπορία. Υπάρχουν εκατοντάδες μίλια μονοπατιών μόνο στο Upstate και είναι εύκολο να βρείτε ένα που να λαμβάνει υπόψη τις ηλικίες και τις ικανότητες της οικογένειάς σας.

Βουνό Bearwallow
Βουνό Bearwallow

Βρείτε έναν καταρράκτη

Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες καταρράκτες στο Upstate και σε όλη τη Δυτική Βόρεια Καρολίνα και τη Βόρεια Τζόρτζια, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου, οπότε δεν χρειάζεται καν να κάνετε πεζοπορία αν δεν το θέλετε.

Πάρτε το σχολείο έξω

Εάν πηγαίνετε στο σπίτι, φέρτε τα βιβλία σας έξω ή σε ένα πάρκο και δουλέψτε με αυτά τα μαθηματικά προβλήματα και τα φύλλα εργασίας σε εξωτερικούς χώρους. Μια μέρα την άνοιξη, πήρα τα παιδιά μου, τα βιβλία και τις αιώρες τους έξω στο Falls Park και κρεμάσαμε τις αιώρες και κάναμε τη δουλειά μας δίπλα στο ποτάμι. Ήταν απίστευτα. Εάν τα παιδιά σας πηγαίνουν στο παραδοσιακό σχολείο, φέρτε τα και τα μαθήματά τους έξω όταν φτάσουν στο σπίτι και κάντε τα εκεί μαζί.

Παιδιά σε αιώρες

Κάνω ποδήλατο

Αυτό είναι εξαιρετικό για κάθε ηλικία. Πριν προλάβουν τα παιδιά μου να κάνουν τα δικά τους ποδήλατα, τα τράβηξα σε ένα καρότσι κατά μήκος του Swamp Rabbit Trail και σταμάτησα στο Swamp Rabbit Cafe για αρτοσκευάσματα και καφέ, και άφησα τα παιδιά μου να παίξουν στην παιδική χαρά εκεί. Ή απλώς κάντε το ποδήλατό σας στη γειτονιά σας ή σε ένα πάρκο.

Πηγαίνετε Geocaching

Πολλοί από τους αναγνώστες μας πρότειναν αυτήν την ιδέα – είναι βασικά ένα κυνήγι οδοκαθαριστών σε εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας συντεταγμένες GPS. Διαβάστε την ιστορία μας σχετικά με το geocaching τοπικά από μια ντόπια μαμά που το κάνει με τα παιδιά της.

Σκεφτείτε εποχιακά

Κάθε εποχή στο Greenville φέρνει κάτι ξεχωριστό: μάζεμα μούρων και κυνήγι αγριολούλουδων την άνοιξη, κολύμπι και κολύμπι το καλοκαίρι, εκδηλώσεις σε αγρόκτημα και μάζεμα μήλων το φθινόπωρο και αγορές για χριστουγεννιάτικο δέντρο, σωληνώσεις χιονιού και ζεστή σοκολάτα το χειμώνα. Μπορείτε να βγείτε σε εξωτερικούς χώρους κάθε σεζόν στο Upstate!

Εάν χρειάζεστε περισσότερες ιδέες για πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους στην περιοχή μας, ανατρέξτε στον μεγάλο μας Οδηγό εξωτερικού χώρου. Ένα 1000 Hours Outdoors έχει επίσης έναν τόνο φανταστική εκτύπωσηΛεπτομέρειες και ιδέες για πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους και συμβάλλει στην ανάδυση δημιουργικών ιδεών για το πώς να δώσετε προτεραιότητα στο να βγάζετε την οικογένειά σας περισσότερο έξω.

Πώς βγαίνετε έξω με την οικογένειά σας;