10 mjesta na koja morate ići kajakom

16
10 mjesta na koja morate ići kajakom

Vožnja kajakom je vrlo zabavna i uzbudljiva aktivnost u kojoj možete uživati ​​u gotovo svakoj vrsti vode. Dakle, ako idete na odmor negdje uz prirodne vode, svakako probajte. Prizori koje ćete vidjeti kroz ovaj sport bit će nevjerojatni, a plus tu su i avantura i adrenalin. A ako idete na izlet kajakom, možete ići na kampiranje i planinarenje. Za početnike je bolje početi u ravnoj i mirnoj vodi, kako bi se upoznali s onim što ovaj sport uključuje i stekli više samopouzdanja. Evo 10 najboljih mjesta koja biste trebali posjetiti ako želite imati najbolje moguće iskustvo kajakaštva:

1. Alpe

Imate veliki izbor rijeka, voda i znamenitosti koje možete vidjeti Alpe dok vježbanje kajakaštva. Nije važno jeste li početnik ili napredni praktičar, možete pronaći mnogo mjesta koja odgovaraju vašoj razini. U rijeci Ardèche možete započeti koliko god želite, naviknuti se na područja i vode i na stil veslanja, a zatim nastaviti i zabaviti se niz rijeku Durance. Krajolik je prekrasan i ima dosta mogućnosti za smještaj, ako niste uzeli svoj šator.

2. Algarve

Algarve je južna regija Portugala, gdje možete pronaći, osim veličanstvenih plaža i nevjerojatne obale s liticama i špiljama koje su savršene za istraživanje na Tura kajakom po Algarveu. Iako mnoga područja Algarvea nude sjajnu vožnju kajakom, Lagos je zasigurno jedan od najpoznatijih, a kombinacija ovoga s odličnim noćnim životom u ovom povijesnom gradu čini ga odličnim izborom. Svakako rezervirajte svoj Lagos ture kajakom ipak rano jer se najbolja putovanja brzo rezerviraju.

3. Slovenija

Vožnja kajakom u najbistrijoj vodi rijeke Soče u Sloveniji bit će najveće najljepše iskustvo na ovom području. To je zapravo jedina rijeka u zemlji na kojoj možete veslati, ali ima različite dijelove težine, tako da dosada nije opcija. Smještaj na tom području je također pristupačan i lijep, a ako ne znate kako to učiniti, možete odabrati i vodiča.

4. Norveška i njezini fjordovi

Fjordovi u Norveškoj imaju mjesta gdje su litice vrlo uske i krute i jedini način da ih vidite je kajakom. U svakom slučaju, bilo bi šteta ne vidjeti ih na ovaj način, jer su znamenitosti veličanstvene i imaju sve što možete zamisliti, od tihih mirnih rijeka do slapova, obronaka i prekrasnih zelenih šuma. Tijekom zime, ako imate dovoljno sreće, možete vidjeti i polarnu svjetlost koja ima svoje veličanstvene prirodne svjetlosne emisije. Ne brinite, ako ste početnik u umjetnosti veslanja, možete pronaći pristojne vode da to naučite i vježbate.

5. Plava rijeka na Grenlandu

Ovaj ledeni otok ima neke nevjerojatne boje i krajolike. Možete odabrati kako to želite vidjeti: hodanje, planinarenje, veslanje i tako dalje. Plava rijeka rezultat je topljenja ledenjaka zvanog Petermann, koji stvara ovu prekrasnu nijansu svijetloplave, a zanimljivo je da ova rijeka svake godine ima drugačiji oblik zbog stalnog topljenja leda. Najbolji način na koji to možete vidjeti i osjetiti je kajak, stoga ne oklijevajte uroniti u ovo izvanredno jedinstveno iskustvo.

6. Nepal

Za avanturu koju nikad ne možeš zaboraviti, Nepal je pravo mjesto. Himalajske planine su raj na zemlji i postoji mnogo rijeka u kojima možete vježbati kajakom. Kultura koju ćete tamo pronaći, tradicija, ljudi najbolji su razlozi da sve pomiješate za čarobno iskustvo. Sve je kao da si u priči, legendi i tvoja uloga je samo uživati ​​u pogledu i interakciji. Također možete otići u područje Everesta, ako ste voljni za neke ekstremne avanture. Najbolje vrijeme za vožnju kajakom je tijekom Festival bijele vode u organizaciji Nepalske rafting udruge svake godine. Mogli ste upoznati druge veslače iz cijelog svijeta i razmijeniti iskustva i priče.

7. Novi Zeland

Tamo možete pronaći neka jedinstvena mjesta, kao što su Špilje Glowworm na jezeru McLaren. Ali za to morate ići tijekom noći, jer će doživljaj biti još bolji. Doslovno ćete vidjeti svjetleće crve na zidovima špilja i zapravo je prilično romantično. Ako spojite znamenitosti s kajakom, imat ćete najnezaboravniji izlazak ikad. Gledajte užarenu svjetlost malih stvorenja, a zatim se dopustite da vas vode mjesečeva svjetlost i zvijezde natrag na obalu.

8. Čile

Čile je širom svijeta poznat po svojim mogućnostima kajakaštva. Ili želite pojačati svoju igru ​​na Instagramu s nekim bolesnim fotografijama, samo se želite opustiti veslajući niz rijeku ili želite malo adrenalina, možete imati sve tamo. Možete pronaći lijepa odmarališta, uske i široke rijeke, slapove, kristalno čisto plavo more, prekrasnu zelenu prirodu. Ako odete u Pucon, lako se možete malo opustiti u kajaku ili čak posjetiti Patagoniju s njezinim prekrasnim krajolicima.

9. SAD

SAD su blagoslovljene nekim od najpoznatijih kanjona i rijeka u kojima možete vježbati kajak i rafting i u osnovi svaki oblik veslanja. Vjerojatno je to jedan od razloga zašto Amerikanci zbog toga ne moraju ići negdje drugdje. Oni mogu pronaći sve što žele u svojoj zemlji, u Coloradu, Zapadnoj Virginiji, Kaliforniji i tako dalje. Neki od najsjajnijih prizora koje možete vidjeti i rijeka koje možete istražiti su definitivno Grand Canyon i rijeka Salmon.

10. Venecija

Ako ste mirna, opuštena osoba koja samo želi odlebdjeti i ne biti potresena velikim kamenjem u nekim područjima za rafting, Venecija je pravo mjesto za odlazak. Mnogo je skrivenih kanala, gondola i mostova, pa ih istražite i uživajte u arhitekturi i krajolicima.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar