Συμβουλές που δοκιμάστηκαν από τους γονείς για να κάνετε τα παιδιά σας να μιλήσουν

Συμβουλές που δοκιμάστηκαν από τους γονείς για να κάνετε τα παιδιά σας να μιλήσουν

September 20, 2022 0 Von admin

Πώς κάνετε τα παιδιά να μιλήσουν στους γονείς τους; Πώς πυροδοτείτε ουσιαστικές συζητήσεις με τα παιδιά; Αγαπάτε τα παιδιά σας και θέλετε να μάθετε για την ημέρα τους και τι συμβαίνει στη ζωή τους. Πώς όμως ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να σας μιλήσουν; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές από γονείς όπως εσείς για να ενθαρρύνετε τα παιδιά να επικοινωνούν και να μιλάνε μαζί σας.

Έχουμε πάει όλοι εκεί (καλά, τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς). Είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο ή το παιδί μας πηγαίνει στην κατασκήνωση και ανυπομονούμε να ακούσουμε τα πάντα. Στη συνέχεια, το παιδί μας έρχεται σπίτι και παρέχει πληροφορίες μόνο σε μονοσύλλαβες απαντήσεις… «καλά». Ή ίσως, το παιδί μας μιλάει ή τουλάχιστον συνήθιζε, αλλά η ζωή μας έχει γίνει τόσο απασχολημένη που συνειδητοποιούμε ότι δεν είχαμε μια βαθιά συζήτηση μαζί του εδώ και μέρες ή ακόμη και εβδομάδες.

Η συζήτηση με τα παιδιά μας είναι σημαντική. Στην πραγματικότητα, το Βασικά Palmetto περιλαμβάνει τη συζήτηση με τα παιδιά σας ως έναν από τους πιο βασικούς τρόπους για να βοηθήσετε τον εγκέφαλο του παιδιού σας να αναπτυχθεί. Γνωρίζουμε επίσης ότι η συζήτηση με τα παιδιά μας και ως οικογένεια μπορεί να συνεχίσει να ενισχύει τις σχέσεις και την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών μας καθώς μεγαλώνουν.

Ποιες είναι λοιπόν μερικές συμβουλές για να κάνουμε τα παιδιά μας να μιλήσουν ή καλύτερα να τους μιλήσουμε με τρόπο που προκαλεί συζήτηση; Κάναμε δημοσκόπηση στους αναγνώστες μας για να ακούσουμε τι κάνουν για να ενθαρρύνουν τις οικογενειακές συζητήσεις και αυτές είναι οι συμβουλές τους.

Ενθάρρυνση των παιδιών να μιλήσουν με τους γονείς

Επιβραδύνετε και ελαχιστοποιήστε τους περισπασμούς

Για την οικογένειά μου, έχω παρατηρήσει ότι οι ουσιαστικές συζητήσεις αυξάνονται φυσικά όταν περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί. Η φασαρία και η φασαρία και ο χρόνος «βγες από την πόρτα τώρα» δεν λειτουργεί. Έτσι, βραδιές οικογενειακών παιχνιδιών, δείπνο μαζί στο τραπέζι όσο πιο συχνά γίνεται, κάνοντας μια βόλτα ή ακόμα και απλώς αφιερώνοντας χρόνο ανάμεσα στις δραστηριότητες χωρίζοντας ένα σάντουιτς ή ένα candy bar στο παντοπωλείο. Όταν δημιουργούμε το περιβάλλον και τον χώρο για συνομιλίες, συμβαίνουν.

Μαρία Β.

Η άμεση σκέψη μου είναι να βάλω το τηλέφωνο κάτω, να κλείσω την τηλεόραση και απλώς να ακούω ενεργά τα παιδιά σας όταν είστε μαζί τους. Είναι εκπληκτικά τα πράγματα που παρατηρώ ότι τα παιδιά μου μοιράζονται ή ρωτούν όταν προσέχω πραγματικά. Το έχω διαπιστώσει επίσης διαβάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο μπορεί να δημιουργήσει το σκηνικό για καλές συζητήσεις. Το 8χρονο παιδί μου κάνει συχνά ερωτήσεις σχετικά με το τι διαβάζει ή τι διαβάζω εγώ και μερικές φορές μετατρέπεται σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Ινδία Μ.

  • Τρώγοντας δείπνο μαζί
  • Προσκαλούμε τα παιδιά μας να έρθουν μαζί μας ενώ εργαζόμαστε είτε φτιάχνουμε δείπνο είτε καθαρίζουμε
  • Διαβάζοντας μαζί
  • Ακόμη και η παρακολούθηση τηλεόρασης μαζί μπορεί να είναι ενεργή, αν μιλάτε για αυτό που παρακολουθείτε ή δεσμεύεστε γύρω από μια εκπομπή
  • Οικογενειακές βραδιές παιχνιδιών
  • Αφήνοντας τα τηλέφωνά μας ή κλείνουμε την τηλεόραση όταν μιλούν τα παιδιά μας
Κορίτσι και γονέας που απολαμβάνουν την καλοκαιρινή ώρα ανάγνωσης

Επωφεληθείτε από το χρόνο στο αυτοκίνητο

Θυμηθείτε ότι το carline και τα pickup είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για να κάνετε check-in και να τους κάνετε να μιλήσουν.

Λιζ Β.

Είχαμε τις καλύτερες/πιο παραγωγικές συζητήσεις 1 προς 1 για βόλτες με αυτοκίνητο – από/προς το σχολείο και οδικές εκδρομές.

Ashley BK

Έχετε ημερήσιους εκκινητές ή προτροπές συνομιλίας

Στο δείπνο, βρισκόμαστε σε ένα τραπέζι χωρίς οθόνες και όλοι μοιραζόμαστε κάτι για το οποίο είμαστε ευγνώμονες, που συνήθως οδηγεί σε υπέροχες συνομιλίες. Επίσης, χρησιμοποιήστε μερικές φορές κάρτες με θέματα πίνακα. Μια άλλη μεγάλη ευκαιρία για εμάς είναι να περάσουμε στο χρόνο. Όλα τα παιδιά μου είναι «μεγάλα παιδιά» τώρα, αλλά το καθένα λατρεύει την 1-1 φορά του στο δωμάτιό του και την ατζέντα του.

Σουζάνα Β.

Χρησιμοποιούμε την καθημερινή συζήτηση ως ουσιαστική αρχή συζήτησης όπως «ξέρεις από πού προέρχεται αυτό το ρητό;» „Γιατί νομίζεις ότι κάποιος θα το έλεγε/έκανε αυτό;“ και τα λοιπά.

Τζένιφερ Γ.

Κάνουμε το „Καλύτερο μέρος/Χειρότερο μέρος της ημέρας σας“ κάθε βράδυ πριν πούμε τις προσευχές μας. Τα παιδιά έχουν πάντα τις πιο τρελές ιστορίες να πουν για τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές των ημερών τους. Συνήθως τους οδηγεί να μου πουν για άλλα πράγματα στο μυαλό τους για τα οποία δεν θα σκεφτόντουσαν να μου πουν διαφορετικά.

Kelly R.

  • Κάρτες θέματος πίνακα
  • Ζητήστε από τα παιδιά σας μια στιγμή «Επιχειρήσεις προς τα πάνω» και «Κάτω αντίχειρες» από την ημέρα κατά τη διάρκεια του δείπνου ή την ώρα του ύπνου.
  • Ρωτήστε τα παιδιά σας για τι είναι ευγνώμονες
  • Κάντε στα παιδιά σας ουσιαστικές επακόλουθες ερωτήσεις

Ενσωματώστε One on One Time στην οικογενειακή σας ρουτίνα

Η ώρα για ύπνο λειτουργεί πραγματικά με την οικογένειά μου. Κάθε παιδί έχει ξεχωριστό χρόνο για τη μαμά αφού όλοι καληνυχτίσουν. Δεν το κάνω κάθε βράδυ, αλλά αρκετά συχνά που θα ζητήσουν να μιλήσουν το βράδυ όταν το χρειάζονται. Απλώς ξαπλώνουμε ο ένας δίπλα στον άλλο άλλοτε γελώντας, άλλοτε διαβάζοντας και όταν το χρειάζονται, ανοίγονται για αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

Sarah W.

«Η ώρα για ύπνο λειτουργεί πραγματικά με την οικογένειά μου. Κάθε παιδί έχει ξεχωριστό χρόνο για τη μαμά αφού όλοι καληνυχτίσουν. Δεν το κάνω κάθε βράδυ, αλλά αρκετά συχνά που θα ζητήσουν να μιλήσουν το βράδυ όταν το χρειάζονται. Απλώς ξαπλώνουμε ο ένας δίπλα στον άλλο μερικές φορές γελώντας, μερικές φορές διαβάζοντας και όταν χρειάζεται, ανοίγονται για αυτό που έχουν στο μυαλό τους». – Sara W.

Ξεκινήστε με ένα ζεστό ξύπνημα αγάπης και ακολουθήστε τις πρωινές ρουτίνες. Προσευχηθείτε και στη διαδρομή του σχολείου… Η συζήτηση για το πώς κοιμηθήκατε για το τι θα κάνουμε σήμερα μετά το σχολείο είναι απαραίτητη για εμάς. Προσεύχομαι να φτιάχνει πάντα τη διάθεση για την ημέρα του παιδιού μου

Μπράντυ ΚΜ

Κάθε βράδυ την ώρα του ύπνου τα παιδιά μου έχουν 15 λεπτά 1×1 φορά μαζί μου πριν διαβάσουν και κοιμηθούν. Μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε δραστηριότητα σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες (μπορεί να καθαριστεί σε 5 λεπτά) και μας δίνει χρόνο στον ασφαλή χώρο τους χωρίς περισπασμούς για να χαλαρώσουμε πραγματικά και να απαλλαγούμε από το τελευταίο άγχος πριν τον ύπνο ή να γιορτάσουμε τις καθημερινές νίκες.

Danielle B.

Παραμύθι

Χρησιμοποιήστε την Τεχνολογία

Τα παιδιά μου μπαίνουν στην εφηβεία τους και ενώ αφιερώνουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε προσωπικά συνομιλίες, έχω διαπιστώσει ότι επίσης το να στέλνω μηνύματα στα παιδιά μου ή να τους στέλνω ένα ανόητο μιμίδιο είναι ένας άλλος τρόπος να επικοινωνήσω ότι είμαι εκεί για αυτά και ότι αγαπώ τους.

Δώστε στα παιδιά σας έναν ασφαλή χώρο για κοινή χρήση

Κάθε μέρα όταν γυρνάμε σπίτι πηγαίνουμε και οι 3 στην πίσω βεράντα και συζητάμε για τη μέρα μας, καλή και κακή. Όλα είναι ανοιχτά για συζήτηση. Την ώρα του δείπνου είναι ένας κανόνας χωρίς τηλέφωνο, τρώμε και δεν απαντάμε σε τηλεφωνήματα ή μηνύματα, έτσι περνάμε και αυτόν τον χρόνο μαζί.

Victoria R.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δίνουμε στα παιδιά χώρο να επιλέξουν πόσα θέλουν να μοιραστούν ή να μιλήσουν. Μερικές φορές μπορεί να είμαστε πολύ πρόθυμοι να λάβουμε πληροφορίες αντί να δίνουμε στα παιδιά μας τον χώρο να επιλέξουν τι θέλουν να μοιραστούν. Μερικές φορές απλώς επιτρέποντας τη σιωπή μετά από μια σύντομη απάντηση θα δώσει στα παιδιά μας τον χώρο να αποφασίσουν να μοιραστούν περισσότερα.

Είναι επίσης σημαντικό να ακούμε και να μην αντιδρούμε βίαια σε αυτά που μας λένε τα παιδιά μας. Μερικές φορές μπορεί να μας πουν κάτι που μας ανησυχεί, αλλά είναι σημαντικό να προσέχουμε τις αντιδράσεις μας ώστε να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλείς να μοιραστούν οτιδήποτε μαζί μας.

Ποιες συμβουλές έχετε για να έχετε ουσιαστικές συζητήσεις με τα παιδιά σας;