Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Σάρωση για λεπτομέρειες στο τέλος του χειμώνα

0
Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Σάρωση για λεπτομέρειες στο τέλος του χειμώνα

Σάρωση των τοποθεσιών σας

Κάθε φορά που με στέλνουν σε έναν ιστότοπο μετά από αρκετούς μήνες, μου αρέσει να κάνω μια βόλτα και να καταγράψω τυχόν ελαττώματα που βλέπω. Αυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε στα τέλη του χειμώνα όταν είναι ήδη ωραία έξω, αλλά η φροντίδα του γκαζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Το έκανα πρόσφατα και αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα σας δείξει μερικές από τις λεπτομέρειες που βρήκα.

Σπασμένα κλαδιά

Μισώ να έχω σπασμένα κλαδιά σε θάμνους ή δέντρα. Μπορεί να προσκαλέσει ασθένειες στα φυτά και φαίνεται απαίσιο. Μια σπασμένη αμαγιολίτσα (Χαμαμέλης x intermedia) το υποκατάστημα βρισκόταν ακριβώς στη μέση ενός διαδρόμου υψηλών προδιαγραφών ανάμεσα σε δύο κτίρια.

Δεδομένου ότι το κόψιμο ήταν πολύ μεγάλο για τα κοψίματα των χεριών μου, περίμενα μέχρι να μπορέσω να ανακτήσω ένα πριόνι χειρός από το αυτοκίνητό μου. Θα μπορούσα να το είχα δοκιμάσει με κομμένα χεριών, αλλά το να φυσήξω τον καρπό μου είναι κακή ιδέα. Δεν ήταν επείγουσα ανάγκη. Πρώτα η ασφάλεια.

Εσωτερικό εξώφυλλο υπό έλεγχο

Τα φυτά εδαφοκάλυψης κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι κάνουν: καλύπτουν το έδαφος έτσι ώστε τα ζιζάνια να μην κινούνται μέσα. Αν αφεθούν ανέγγιχτα, μερικά εδαφικά καλύμματα αναπτύσσονται χωρίς να αναπηδούν. Αυτό έγινε με Ρούμπους σκαρφαλώνοντας σε Ροδόδεντρα.

Ο Ρούμπος σκαρφαλώνει σε ένα Ροδόνδρο
Πολύ καλύτερα!

Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά και φαίνεται καλύτερα. ο Ρούμπους περιορίζεται στη λειτουργία του καλύμματος γείωσης και το Ροδοδάφνη μένει ανενόχλητος.

Λείπει κισσός

Αυτό το τρίτο παράδειγμα με τρελαίνει γιατί θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Πέρυσι, κάποιος πήρε την περίεργη απόφαση να αφαιρέσει τον κισσό (Έλικας κισσού) από αυτό το τροφοδοτικό. Λανθασμένα υπέθεσα ότι κάτι άλλο θα αντικαθιστούσε τον κισσό.

Γι‘ αυτό κούνησα το κεφάλι μου την περασμένη εβδομάδα όταν έπρεπε να ξεριζώσω το γυμνό πλέον έδαφος. Ήξερα ότι θα κατέληγε σε αυτό: η φύση μισεί τα γυμνά σημεία. Τα ζιζάνια εισέρχονται και περνούν υπέροχα με άφθονο ηλιακό φως να φτάνει σε αυτά. Δεν ήταν τόσο εύκολο για αυτούς όταν ο κισσός κάλυπτε ακόμα το έδαφος. Τα φυτά εδάφους καλύπτουν το έδαφος. φαίνονται καλά και αποτρέπουν την είσοδο ανεπιθύμητων φυτών.

Το power box φαινόταν πολύ καλύτερα περιτριγυρισμένο από κισσό. Αφαιρέστε το μόνο εάν έχετε ένα καλό σχέδιο για το σημείο. Το γυμνό έδαφος είναι η χειρότερη επιλογή.

Μπορείτε να δείτε τα ζιζάνια να σέρνονται μέσα.
Καλλιεργήθηκε από τον Vas, αλλά ο κισσός έκανε τη δουλειά πολύ πριν.

Λεπτομέρειες αργά το χειμώνα

Τα τέλη του χειμώνα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να σαρώσετε τους κήπους σας για ατέλειες όπως οι τρεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Είναι ήδη ωραία έξω, αλλά η φροντίδα του γκαζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Έτσι, αφιερώστε χρόνο για να εντοπίσετε και να εξαλείψετε μικρές ατέλειες από τους κήπους σας.

Schreibe einen Kommentar