Έντομα που ωφελούν τον Κήπο σας

0
Έντομα που ωφελούν τον Κήπο σας

Η τρέχουσα μείωση των εντόμων.

Ήταν ανησυχητικό να διαβάζουμε πρόσφατα για τη μείωση του πληθυσμού των ιπτάμενων εντόμων στην Ευρώπη. Μόνο οι μελέτες στη Γερμανία έχουν μειωθεί κατά 76% από το 1989 στα φυσικά καταφύγια. Οι λόγοι για τον θάνατο πιστεύεται ότι είναι πολλαπλοί. Αν και η ακριβής αιτία της αποβολής δεν είναι γνωστή, μεταξύ των θεωριών είναι η αύξηση της χρήσης αζωτούχων λιπασμάτων καθώς και η υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων.

Οι μέλισσες είναι ωφέλιμα έντομα
Ένας μέλισσα γονιμοποιεί ένα λουλούδι.

Οικότοπος εντόμων

Η απώλεια των οικοτόπων είναι πιθανώς επίσης ένας παράγοντας. Αυτό δεν είναι μόνο μείωση των εντόμων που επικονιάζουν, αλλά και απώλεια μιας πολύτιμης πηγής τροφής για πολλά ζώα, ιδιαίτερα για πτηνά. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι τα άγρια ​​έντομα συνεισφέρουν 57 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία λόγω του ρόλου τους στο οικοσύστημα και ως επικονιαστές. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον ρόλο των εντόμων στον κήπο σας τόσο ως επικονιαστές όσο και στην προσέλκυση της ορνιθοπανίδας, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλά από τα έντομα στον κήπο σας έχουν άμεσο όφελος για τα φυτά σας.

Έντομα επικονίασης

Σε αστικά περιβάλλοντα, καθώς και σε αγροτικές και ημι-αγροτικές, οικιακούς κήπους έχουν αναγνωριστεί ως σημαντικοί βιότοποι για τα ζώα και ιδιαίτερα την ποικιλότητα των εντόμων. Οι οικιακόι κήποι αποτελούν μεγάλο ποσοστό χρήσης γης σε αστικές περιοχές και συμβάλλουν σημαντικά στον αστικό χώρο πρασίνου. Οι κήποι και άλλοι αστικοί χώροι πρασίνου , καθώς και παρέχουν πολύτιμα οικοσυστήματα, βοηθούν επίσης στον μετριασμό των οικοτόπων, την ψύξη, τον μετριασμό των πλημμυρών και υποστηρίζουν την ανθρώπινη υγεία και ευεξία -να εισαι.

Ένα πολύ γνωστό ευεργετικό έντομο.  μια μέλισσα γονιμοποιεί ένα λουλούδι.
Ένα πολύ γνωστό ωφέλιμο έντομο η μέλισσα επικονιάζει ένα λουλούδι.

Οι επικονιαστές δεν είναι μόνο μέλισσες

βιότοπο για έντομα
Δεν είναι όλοι οι επικονιαστές μέλισσες. Ορισμένα φυτά γονιμοποιούνται από σκαθάρια ή πουλιά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωταρχικός παράγοντας για την επιλογή φυτών στους αστικούς κήπους είναι η ελκυστικότητα και η αισθητική γοητεία των φυτών και των λουλουδιών. Τα ανθοφόρα φυτά παρέχουν πολύτιμους πόρους διατροφής, συμπεριλαμβανομένων τόσο του νέκταρ όσο και της γύρης για τα ασπόνδυλα έντομα καθώς και για τα πουλιά και τα θηλαστικά. Μερικά από αυτά τα ζώα μπορεί, αλλά όχι απαραίτητα, να επικονιάσουν το φυτό. Τα περισσότερα από τα ιπτάμενα έντομα, όχι μόνο οι μέλισσες, που επισκέπτονται τα λουλούδια είναι πιθανοί επικονιαστές.

Υποστηρίζοντας έντομα επικονίασης

Επιστημονικές μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δείξει ότι οι κηπουροί μπορούν να υποστηρίξουν τα γονιμοποιητικά έντομα στους κήπους φυτεύοντας ένα μείγμα ανθοφόρων φυτών από διαφορετικές περιοχές. Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει στην Αυστραλία με τα μοναδικά οικοσυστήματα της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση ενός μείγματος φυτών μπορεί να δώσει στον κήπο σας μια σταθερή παροχή ανθοφόρων φυτών όλο το χρόνο.

πεταλούδα

Υποστηρικτικές Μέλισσες

Μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα σύντομα καλοκαίρια του, όσο περισσότερα λουλούδια μπορεί να προσφέρει ένας κήπος καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μελισσών και άλλων εντόμων επικονίασης που θα προσελκύει και θα υποστηρίζει. Αυτό είναι ανεξάρτητα από το αν το φυτό ήταν αυτοφυές ή μη. Στο Νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ, είναι πιθανώς καλύτερο να επιλέξετε μεγαλύτερη ποσότητα γηγενών φυτών και μικρότερο αριθμό εξωτικών φυτών για χρωματική αντίθεση.

Πυκνοί ανθισμένοι κήποι

Ένας πυκνοφυτεμένος ανθισμένος κήπος με μια ποικιλία από τοπικά και εξωτικά ανθοφόρα φυτά θα προσφέρει τροφή και βιότοπο για έντομα και μικρά ζώα.

Ένας πυκνά γεμάτος ανθισμένος κήπος παρέχει τροφή και βιότοπο για έντομα.
Ένας πυκνά γεμάτος ανθισμένος κήπος παρέχει τροφή και βιότοπο για έντομα.


Μη επικονιαζόμενα έντομα

Τα έντομα που δεν επικονιάζουν είναι επίσης σημαντικά στον κήπο; Τα ασπόνδυλα στον κήπο σας είναι είτε αρπακτικά, είτε παμφάγα, είτε φυτοφάγα είτε αποτριχωτά. Τα detritivores παίζουν σημαντικό ρόλο στον κήπο σας καθώς είναι ζώα που τρέφονται με νεκρό οργανικό υλικό βοηθώντας το να διασπαστεί για να ταΐσουν τα φυτά. Τα αρπακτικά, όπως το γυναικείο πουλί, αλλά και άλλα σκαθάρια, σφήκες και αράχνες, βοηθούν στον έλεγχο ορισμένων από τα παράσιτα του κήπου.

πασχαλίτσα τρώει αφίδες
Μια πασχαλίτσα που τρώει αφίδες

Coccinellidae, πασχαλίτσα κυρία πουλί ή κυρία σκαθάρι. Αυτό το σαρκοφάγο έντομο λατρεύει να γλεντάει με παράσιτα του κήπου σας, όπως αφίδες και λέπια έντομα. Γεννά ακόμη και τα αυγά του στις αποικίες εντόμων παρασίτων. Όπου είναι δυνατόν, οι αφίδες πρέπει να ελέγχονται με τη χρήση του εύκαμπτου σωλήνα κήπου και όχι με εντομοκτόνο. Οποιοδήποτε εντομοκτόνο σπρέι που χρησιμοποιείται στις αφίδες πιθανότατα θα βλάψει και τις πασχαλίτσες σας.

Άλλα έντομα στον κήπο σας θα προσελκύσουν την ορνιθοπανίδα, γι‘ αυτό σκεφτείτε να φυτέψετε τουλάχιστον ένα μέρος του κήπου σας έχοντας κατά νου τα έντομα και τα ζώα.

Μια γαλάζια νεράιδα
Πουλιά όπως οι γαλάζιες νεράιδες έλκονται από κήπους με ζωή εντόμων.

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από την Melbourne Landscaper Red’s Landscaping και την Civil Pty Ltd

Άγρια Ζωή στον Κήπο. Επιλέγοντας φυτά για να βοηθήσετε στη δημιουργία τροφής και οικοτόπου

3 Ζωντανά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Eco Pools: Οι πισίνες της φύσης για τους οικολογικά συνειδητοποιημένους

13 καλύτεροι λόγοι για τη διατήρηση των αστικών υγροτόπων Balwyn

Νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα που απαγορεύτηκαν από την Bunnings και την ΕΕ

7 καλύτεροι ευκάλυπτοι για τον κήπο σας στη Μελβούρνη

© 2020 Reds Landscaping and Civil ποιότητας εμπορικός εξωραϊσμός Melbourne

Αναφορές και περαιτέρω ανάγνωση.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1365-2664.12499/full

Μια λίστα με ωφέλιμα έντομα

Ωφέλιμα έντομα

Πώς να ενθαρρύνετε τα καλά ζωύφια στον κήπο σας

Δελεαστικά έντομα στον κήπο σας

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0185809

http://www.sueddeutsche.de/wissen/insektensterben-dramatischer-insektenschwund-in-deutschland-1.3713567

https://www.ehow.com/how_2164042_use-peppermint-oil-as-insect.html

https://www.theguardian.com/environment/2017/oct/18/warning-of-ecological-armageddon-after-dramatic-plunge-in-insect-numbers

Σπρέι εντόμων σκόρδου και μέντας

https://www.hometalk.com/4223173/garden-tips-doy-organic-insect-spray

Schreibe einen Kommentar